In mod cert nu. Teatrul nu va muri insa niciodata.  Pentru ca altfel nu mi-as putea explica de ce la multe teatre nu gasesti decat spectacole cu casa inchisa iar in rest salile sunt pline. Nu incerc sa generalizez mai departe de Bucuresti pentru ca sunt convinsa ca mai e loc si probabil, nu este un fenomen national, dar lumea merge la teatru.

Nu a murit dar i-a luat ceva sa se reinventeze si adapteze la vremurile de azi: spectacole in spatii nonconformiste, promovate in baza unor strategii si marketing si comunicare ca orice alta afacere (pentru ca da, mai departe de arta si trairi, pentru a supravietuii, teatrul trebuie sa fie o afacere).

 

E drept ca ceea ce se petrece in viata publica zi de zi e un spectacol in sine in care actorii principali sunt figuri publice interpretand roluri extravagante. Dar nici unul dintre ei nu va avea niciodata distinctia, cursivitatea, puterea de metamorfoza, moralitatea si universul unui actor adevarat.

Cum influenteaza arta teatrala ”meseria” unui om de social media si unde isi gaseste teatrul loc printre ipaduri si telefoane?

Pe mine teatrul m-a invatat sa imi asum responsabilitati si comportamente, m-a invatat sa respect si sa apreciez arta, sa imi calibrez cuvintele si trairile, sa ma exprim. Sunt atat de multe lucruri pe care le poti invata de la teatru. Si poti la fel de frumos sa il integrezi printre Ipad-uri si telefoane atat vreme cand sunt pe silent in sala de spectacol.

Daca piesele noi vorbesc despre retele sociale, telefoane mobile si email-uri de ce nu ar vorbi si oamenii de social media despre teatru?

In concluzie, nu TREBUIE sa mergi la teatru. Pentru  ca in viata nu TREBUIE sa faci nimic, daca asta vrei. Important este sa vrei sa mergi la teatru, pentru ca este o experienta unica pe care in mod cert vei dori sa o repeti!

Tu mergi la teatru? De ce?

 

 

 

Acesta este ultimul  post pentru campania Teatrului Masca derulata prin Blogalinitiative, campanie pe am luat-o asadar ca pe o leapsa personala si am purces la insirat margaritare.
 
SURSA FOTO: facebook.com/masca.teatru

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation