photoDupa 6 luni si ceva a sosit momentul! Momentul acela in care … „montam” si aparatul dentar pe maxilar. Nu stiu de ce ma pregatesc moral pentru intalnirea de saptamana aceasta legata de „marele eveniment” ca pana acum nu am „beneficiat” de nici un disconfort legat de purtarea aparatului meu dentar. Ah, nu mai musc din mere si nu mai rontai migdale (desi mi-e tare dor) dar in rest e ca si cand nu l-as avea.

Ma gandesc insa ca daca aparatul de pe arcada superioara mi-a schimbat obiceiurile alimentare, cel de jos imi va revolutiona lumea. Adica voi deveni un fel de lichidoriana (sau cum s-o zice celor care traiesc pe lichide) ca altfel nu vad cum va merge treaba. Dar va spun in curand.

Dupa atata timp de purtat aparat dentar:

–         M-am imprietenit la catarama cu simpatica mea ortodonta (inclusiv pe Facebook de ziua mea cand mi-a urat la multi ani, ceea ce mi s-a parut foarte cool din partea ei)

–         Am descoperit ca exista un numar impresionant de fosti, actuali si interesati de un asemenea tratament si ca in sfarsit lumea nu il mai priveste ca pe un trend ci intelege implicatiile mai departe de alinierea unui zambet perfect.

–         Am inceput sa ma tem de detartraje si igienizari pentru ca gingiile mele au devenit hipersensibile si m-am trezit ca imi sangereaza (fapt care nu mi s-a intamplat niciodata pana acum)

–         Zambesc si rad cu gura pana la urechi fara nici o remuscare

–         Am uitat ca il am

Din aceeasi serie:

5 Thoughts on “A sosit momentul

 1. Me too!! Chiar si aparatul cu bracketi metalici poate fi purtat fara probleme. Nu-ti face griji, te vei adapta si cu cel de-al doilea. Clar nu vei mai putea musca din mere, pere si alte cele, dar o sa fie ok.

  • provinciala on 03/13/2014 at 20:23 said:

   nu stiu ce sa zic. doar ce mi l-am pus pe al doilea si zau daca sunt incantata . a trebuit sa imi inalte premolarii si este extrem de ciudat

   • Tot asa am patit si eu la al doilea, este cel putin ciudat cu premolarii intaltati, simti ca nu mai ai contact deloc pe masele si clar intervine o noua sursa de disconfort. Partea buna este ca te vei invata si cu acesta si spre finalul tratamentului, adica asa cum sunt eu acum, vei simti si vedea un rezultat bun.

 2. Cum de ti l-a pus pe al doilea abia dupa 6 luni? Eu il am sus abia de vreo luna si evident ca sunt interesata de experienta altor pacienti.

  • provinciala on 04/20/2016 at 10:11 said:

   Aceasta a fost recomandarea in situatia mea. Nu cred ca tratamentele trebuie sa urmeze o reteta si din cate am vazut fiecare are adaptat planul de tratament in functie de particularitatile lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation