Doina Ionescuviata este, de fapt, o continua improvizatie inconstienta. nu stim ce urmeaza sa se intample dar, fie ca suntem sau nu pregatiti, mergem mai departe. nu e ca si cand cineva ne-ar spune de dinainte replicile perfecte pentru conversatii savuroase sau cuvintele cele mai potrivite pentru situatii delicate.

de o luna de zile, in fiecare marti seara, am decis sa improvizez organizat si constient. adica replic la o scara exagerata si mult mai constientizata viata mea de zi cu zi. exercitii simple sau complexe care imi pun la incercare puterea de concentrare dupa o zi plina de munca.

in mod ciudat, daca e sa ma raportez la declaratia anterioara, ma distrez teribil si ma relaxez. e ca atunci cand esti copil si inveti jucandu-te. cam asta fac eu in fiecare seara de marti de o luna incoace.

alaturi de mine “se joaca” niste necunoscuti. avem in comun doar spatiul dintre cei 4 pereti pe care il impartim saptamanal pentru cateva ore. unii sunt inca elevi la liceu, altii ar putea sa imi fie parinti. unii lucreaza la stat, altii in corporatii, altii au propria afacere. unii au liceul terminat, altii facultatea si altii scoala vietii. unii citesc filosofie, merg la teatru si adora expozitiile, altii asculta piese la moda sau rock turbat si nu ies seara din casa. unii sunt singuri si cauta companie,  altii sunt prea multi si cauta linistea. fiecare a venit acolo manat de propria motivatie dar lucram impreuna.

lucram impreuna nu pentru a invata frumos o piesa de teatru pe care sa o supunem aplauzelor cunoscutilor la final (cel putin nu in acest modul). invatam despre noi si reactiile noastre, despre puterea noastra de convingere si concentrare, despre cei din jur, despre limite si depasiri de limite, zona de confort, atitudine si spontaneitate.

poate ca suna pompos si complicat ca un manual de latina sau un curs plictisitor de matematici speciale (pentru unii), insa fiecare moment petrecut in sala de curs alaturi de acesti oameni si actorul trainer ma ajuta sa descopar ceva nou despre mine, sa constientizez lucruri carora in mod normal nu le-as da importanta si pe care le fac pe pilot automat dar care in viata de zi cu zi impacteaza puternic felul meu de a fi.

ca sa fie clar, merg la un curs de actorie si  improvizatie la QFEEL, unde mi-am luat si jumatatea cu mine de la inceput. serile noastre de marti sunt acum ca niste intalniri tematice cu necunoscuti. iar EL pare a se distra cel putin la fel de  copios ca si mine de nu trage chiulul niciodata.

Din aceeasi serie:

2 Thoughts on “Actorie si improvizatie

  1. Pingback: QFeel- Lectia de Impro - Paul Dutu

  2. Mi-ar placea si mie sa ma apuc de actorie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation