logo_alternopediaAlternopedia – ateliere inspirate de teatru, este un proiect inspirat  de Ideo Ideis, festivalul National de Teatru Tanar de la Alexandria despre care am mai povestit.

Pentru ca “teatrul nu e doar pentru scena, iar instrumentele lui nu sunt deloc exclusiviste: ele ii aduc pe participanti mai aproape de ei insisi si de potentialul lor creativ. Atelierele Alternopedia folosesc tehnici teatrale si intalniri fericite pentru a-i ajuta pe cei care iau parte la aceasta experienta sa devina mai dezinhibati si mai increzatori in propriile forte.

Nu stiu altii cum privesc lucrurile, dar eu una cred ca sunt putine lucruri in lume mai reconfortante si pline de satisfactii decat a vedea sau a juca teatru. Si ma gandesc in primul rand la dezvoltarea personala, la anularea unor inhibitii la directionarea energiei in zone care sa aduca beneficii inclusiv in plan profesional.

„Un tip de prejudecata ne indeamna sa rupem artistii de oamenii ”normali” si sa facem din arta ceva inaccesibil. Dar ustensilele ei sunt atat de utile pentru dezvoltarea fiecaruia, incat cred ca ar trebui folosite nu doar intr-un proiect ca Alternopedia, ci la scara larga, in orice institutie de invatamant.” (Marius MANOLE, sustinator Alternopedia)

Mi-am propus de mult se revin in aceasta lume ca si cursant si am reusit in ultimii ani participarea timida la cateva ateliere punctuale, dar stiu ca nu este suficient. Asadar imi iau inima in dinti si agenda la aranjat si pana la sfarsitul anului imi propun sa particip la Alternopedia.

Ca structura, Alternopedia inseamna 2, 4, 6 sau 8 luni de recreatie inspirata de teatru, organizata in 4 module diferite, care trebuie urmate progresiv (autocunoastere, lucru in echipa, improvizatie si interpretare). Fiecare modul are 7 saptamani si include 8 intalniri : 7 ateliere  de dezvoltare personala prin tehnici teatrale, a cate 3 ore, cu un trainer-actor (Sabina Branduse, Alexandru Pavel, Adrian Nicolae si Alin State); 1 atelier tematic (teatru-dans cu Florin Fieroiu, scrima & stage combat cu Florin Kievorkian, muzica & ritm cu Andrei Robin Proca, actorie de film cu Andi Vasluianu). In plus, la finalul modulului fiecare participant va avea ocazia sa intre in dialog cu unul dintre sustinatorii proiectului, in cadrul unui masterclass, marca Alternopedia.

Sa fii Alternoped inseamna sa vrei mai mult de la tine, sa crezi ca poti sa mergi altfel: impotriva curentului, impotriva cliseelor, impotriva plictiselii.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul Alternopedia si pagina lor de Facebook .

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation