Azi mai-mai sa fac pana prostului in teribila mea incapatanare sa alimentez doar la o anumita benzinarie din Bucuresti (evident din alt capat al orasului decat cel in care ma aflam).

Nu ma atrage brand-ul, cardul de fidelitate sau faptul ca e la doua strazi de casa mea, ci un om. Benzinaria asta are printre angajatii care te ajuta la pompa si femei. Femei undeva la a doua tinerete care iti zambesc mereu si iti doresc o zi buna.

E acolo o femeie al carei zambet si urari ma binedispun mereu asa incat prefer sa imping masina daca e nevoie pana la benzinarie dar nu alimentez in alta parte.

Azi nu era acolo cand am ajuns asa ca am purces la deschiderea rezervorului cu manutele personale, refuzand ajutorul celorlalti angajati. Intre timp a aparut, m-a salutat si am lasat-o incantata sa alimenteze masina.

La intoarcere i-am lasat niste bani (cred ca e una dintre foarte putinele persoane carora le las bani de placere) si i-am spus sa nu isi dea demisia de la benzinarie ca nu mai trec pe acolo pentru ca eu pentru ea vin.

I s-a luminat fata: “nici nu stiti cat inseamna o vorba buna.oamenii nu mai sunt oameni. nu-ti mai spune nimeni vorbe bune azi. o zi buna, doamna si sa nu va schimbati“.

O femeie simpla, o oarecare angajata intr-o benzinarie oarecare, mi-a facut azi ziua frumoasa. Am plecat zambind tamp, reflectand la adevarul simplu si crud: am uitat cu totii cat inseamna o vorba buna.

Acum ii spuneam feedback si il servim elegant sub forma de sandwich american: ” te iubesc dar..”. Si cateodata asta inseamna complezenta sau maxim un efort de evitare a unei situatii neplacute.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

5 Thoughts on “Am uitat cat inseamna o vorba buna

  1. trist, dar adevarat … nu-ti mai spune nimeni vorbe bune azi

  2. Adevărat. Ar trebui să spunem mai des vorbe bune, persoanelor în cauză. Eu o fac de câte ori am ocazia.

  3. Ce frumos. 🙂 eu vorbesc cu toate vanzatoarele care imi zambesc sau care par mai prietenoase. imi place interactiunea cu oamenii si oricand cineva are chef de vorba, ma opresc sa vorbesc sau sa intretin dialogul.

    imi plac oamenii. Cateodata…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation