Inca o stire din seria… da-ne doamne taxe si impozite ca in rest o ducem bine si asta este ultima noastra problema: Soferii ar putea plati o taxa ca sa circule prin centrul Capitalei.

“Daca traficul din centru va creste peste capacitatea sistemului carosabil vom lua in considerare introducerea unei taxe de acces. Mai intâi va fi introdus insa un sistem electronic de verificare a autovehiculelor prin care vom putea face o analiza a numarului de masini care circula prin zona centrala. Daca numarul masinilor va scadea sau va ramâne acelasi nu va fi necesara introducerea unei taxe. Scopul este acela de a prioritiza transportul public”

Poate ca aveti norocul sa nu ajungeti cu masina prin centru foarte des, domnule: capacitatea a fost depasita de mult. Probabil ca mai trebuie spalati niste banuti cu sistemul electronic de verificare…

De acord sa prioritizam transportul public, dar asta ar insemna ca vor fi suficiente masini cat sa faca fata cererii la ore de varf. Prioritizarea a 3 autobuze pline de batrani transpirati si niste corporatisti la costum inghesuiti pe scari nu mi se pare nimic civilizat.

Nu era mai logic sa vina cu solutii pentru fluidizarea traficului? Nu. Pentru ca asta ar fi insemnat chiar sa faca ceva pe termen mediu sau lung pentru oras si asta nu se pupa cu mandatele lor.

In aceeasi serie putem incadra si amendarea sau ridicarea masinilor care parcheaza in locuri nepermise desi nu exista nici o parcare in zona respectiva. Nu pun aici la socoteala parcarile neamenajate unde tiganusii te golesc de bani (macar de frica sa nu ti-o zgarie in parcare) desi acolo e singurul loc unde poti parca.

Am senzatia ca traiesc intr-o tara in care nimeni nu are habar cate masini cirula zilnic pe strazi. Insa in curand, cine stie, vom circula ca pe vremuri: o zi cei cu numere pare si una cei cu numere impare.

 

 

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation