In Pinvisalignunta Cana am obserat ca majoritatea locanicilor purtau aparat dentar. Lucru care m-a uimit peste masura, mai ales ca nu observasem decat bracketii metalici si absolut nici o sarmulita pe dantura lor alba si perfect regulata. Deci intr-o tara cu un salariu mediu miiiiic, miiic , miiic (da, exista si mai mici ca la noi), cam toti tinerii aveau montati braketi (metalici, nu invizibili, da?) dar nu pareau a avea nevoie de asa ceva. Curioasa, am investigat situatia si am aflat cu stupoare ca este o moda sa porti asa ceva chiar daca nu ai nevoie de el. Ciudat, nu?

Conform celor de la DENT ESTET, statisticile spun ca 1 din 2 adolescenți are nevoie de aparat dentar pentru a corecta problemele de estetica ale zambetului precum: dinti ingramaditi, spații interdentare mari, muscatură incorecta etc. Asa cum v-am mai spus, aparatele dentare merita folosite daca aveti nevoie cu adevrat de ele si nu doar pentru ca sunt la moda. Asa ca programati-va la medicul ortodont pentru a identifica impreuna care este cea mai buna solutie pentru problemele dentare pe care le aveti.

Vin cu aceasta ocazie cu o veste buna pentru toti cei care imi urmaresc aventura cu aparatul dentar safir: a aparut o  campanie noua pentru  aparatele dentare pentru adolescenti (9-17 ani). Este vorba despre o reducere de 300 euro la aparate dentare fixe (Ceramic, Safir, Invisalign)  si posibilitatea de a castiga premii in valoare de 2000 euro (1 Ipad, 1 bicicleta, 5 skateboard-uri + alte premii).

Mai multe detalii despre oferta gasiti aici.

Iar pentru cei cu dare de mana care au nevoie sa poarte aparat dentar dar chiar nu vor sa ghhiceasca nimeni ca il poarta (eu am decis ca pot trai si fara el dar am ales un aparat dentar cat mai putin vizibil) , va spun ca mai exista o optiune: aparatul dentar Invisalign, care este fantastic, intrucat nu are brackets (sarme), ci arata fix ca o gutiera extrem de subtire, astfel iti indrepti dintii si iti infrumusetezi zambetul fara sa faci nimic si in plus poti manca absolut ce vrei si il poti da jos la nevoie, neafectandu-ti calitatea vietii (asta imi lipsesete). Invisalign este recomandat si adolescentilor, dar si adultilor.

Din aceeasi serie:

One Thought on “Aparatul dentar – moda sau necesitate?

  1. Kormoran on 10/23/2014 at 10:33 said:

    As zice inca inainte de moda este necesitatea. Nu de alta dar daca ajungi la varste de genul 30-50 de ani cu dintii strambi, s-ar putea sa ai si alte probleme din cauza cresterii lor, sa zicem, necorespunzatoare. Dureri de dinti, de masele, dureri de cap si alte cele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation