asteptari… sunt cele fizice, in care intepenesti la o coada, pe scaunul de la dentist sau cosmeticiana sau iti lungesti gatul intr-o statie de autobuz sau sapi un sant pe peron pana la sosirea trenului. In principiu este vorba de timp alocat si educarea rabdarii. Dar aceste acesteptari pot fi umplute mereu cu ceva util sau placut: telefoane, mail-uri, o discutie cu tine insuti sau cu altcineva.

… sunt cele fizice dar in acelasi timp mentale, cand astepti o veste, un rezultat, un raspuns si atunci timpul capata proportii diferite in functie de ce astepti sa se intample. O secunda poate parea ani si cateva luni pot trece pe nesimtite.

…. sunt cele mentale, spirituale,emotionale, cand e vorba  de asteptarile pe care le au altii de la tine sau tu de la altii si care pot fi cele mai dureroase. Pentru ca nu mai discutam despre lucruri care urmeaza sa se petreaca intr-un fel sau altul ci de situatii pe care fiecare le proiectam diferit. Pentru ca vorbim de natura umana si atat, nu de un context neaparat. Si in marea majoritate a cazurilor acestea se transforma in dezamagiri. Sunt prea mari, prea greu de dus, sunt inselate cel mai des.

E o diferenta mare intre acest tip de asteptari si obiective!  Vina pentru inselarea asteptarilor nu poate fi pusa decat in carca celui care a generat-o. Aceea este persoana care a supralicitat capacitatile celeilalte.

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation