ideoIdeisPe cat de pompos suna acest titlu, pe atat de simpla e ideea din spate: daca faceti parte din vreo trupa de teatru tanara (adica liceu), va invit sa va inscrieti, iar daca sunteti spectatori avizi, va rog sa va treceti data in agenda, pentru ca energia care se creeaza in Alexandria in timpul IdeoIdeis merita simtita pe pielea voastra.

Nu am apucat sa povestesc, dar la inceputul lui martie am avut placerea sa particip la Gala de fundraising pentru IdeoIdeis IX, prima actiune de strangere de fonduri pentru organizarea editiei din aceasta vara, gazduita de Godot Café Teatru.

Evenimentul a inceput cu spectacolul “Never let me go”, reprezentat de trupa AS, castigatoare a premiului Godot la editia a opta a festivalului si a continuat cu licitatia a 18 obiecte oferite de personalitati si actori celebri, sustinatori ai IdeoIdeis.

Cei aproximativ 100 de invitati prezenti la eveniment au avutocazia sa achizitioneze obiecte oferite de Nicu Alifantis, Radu Beligan, Andrei Serban, Tudor Chirila,  Tudor GiurgiuAndi Vasluianu, Medeea MarinescuMarius Manole,  Vlad Zamfirescu,  Alexandru TomescuCatalin Stefanescu,  Marcel IuresGeorge Mihaita,  Marian Ralea,  Florin Piersic Jr,  Gabi Balint si Gheorghe Hagi , mai toti fiind prezenti si in sala. A fost o seara absolut minunata care mi-a bucurat sufletul, cu oameni frumosi adunati la un loc pentru un scop nobil

Asadar, in august, ne vom vedea in Alexandria cu siguranta!

Mai jos aveti mai multe detalii legate de editia din anul acesta a IdeoIdeis.

“La fel ca și în anii anteriori, pentru a participa la Ideo Ideis, trupele de liceeni trebuie să consulte ghidul trupelor aplicante şi apoi să completeze formularul disponibil pe http://ideoideis.ro/inscriere, care solicită, printre altele, o filmare de 10-15 minute din spectacolul înscris și un material video prin intermediul căruia fiecare membru al trupei să răspundă la întrebarea ‘Ce așteptări ai de la experiența Ideo Ideis?’. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 07.06.2014, ora 23:59.

Marea noutate a celei de-a IX-a ediţii este faptul că, începând din acest an, secțiunea ‚Competiție’ se transformă în ‚Spectacole de Teatru Tânăr’.

De opt ani, liceenii au tot venit și revenit la Ideo Ideis nu pentru a câștiga premii, ci pentru întâlnirile fericite pe care festivalul le prilejuieşte invariabil. Ne-au spus-o constant, prin intermediul formularelor de feedback pe care le completează la finalul fiecărei ediții, iar anul acesta am decis să renunțăm la ideea de competiție și să le oferim șansa de a juca în fața publicului și a invitaților noștri nu din postura de concurenți, ci de tineri actori. Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu, cei la care, până acum, liceenii se raportau ca la niște jurați, devin mentori Ideo Ideis și continuă să ofere îndrumare și feedback participanților pe întreaga perioadă a festivalului.’, a declarat Alexandru Ion, co-fondator al proiectului.

Anul acesta, Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria va avea loc în perioada 18-26 august. La fel ca și în anii trecuți, festivalul  își deschide porțile și către tinerii care vor să ia parte la atelierele de teatru tânăr, dramaturgie, coregrafie, scenografie, muzică&ritm și educație vizuală, dar nu fac parte dintr-o trupă de teatru. Sesiunea de înscriere dedicată tinerilor din Alexandria va fi deschisă pe 12 mai, iar cea pentru publicul larg pe 10 iunie.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.ideoideis.ro, www.facebook.com/ideoideis  sau să contactaţi Nicoleta Gavrilă, nicoleta[at]ideoideis.ro, 0730.440.449.

***

Ideo Ideis este un festival de teatru dedicat procesului de educație alternativă prin artă pentru liceenii din România. Evenimentul include trei mari secţiuni: spectacolele de teatru tânăr, atelierele de dezvoltare personală şi spectacolele de teatru profesionist. Agenda festivalului cuprinde alte trei secţiuni pe care le considerăm a fi esențiale pentru acest proces de educație alternativă: Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor şi Masterclass-urile Ideo Ideis. În plus, festivalul oferă, an de an, o serie de activităţi dedicate în principal comunităţii alexăndrene: spectacole de stradă, proiecţii gratuite de film, expoziţii, vernisaje şi ateliere de dezvoltare personală pentru copii şi părinţi.

Ideo Ideis a aderat la programul Societal de responsabilizare socială și de mediu a evenimentelor.”

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation