Ma jur ca am sa fac tot posibilul sa fiu o batranica simpatica. Una plina de vorbe de duh care vrea mereu sa ramana conectata la noutatile vietii.

Si daca nu am sa am masina (pentru ca mi-am papat toate punctele intre timp), am sa incerc sa nu circul cu mijloacele de transport in comun la ore de varf.

Si daca e cald am sa ma retrag pe o bancutza la umbra, in parc, ca sa nu mai imi disper partenerii de trafic in comun cu horcaielile mele si mirosurile  imprastiate de trupul meu ofilit, de sub tonele de pull-overe si caciuli pe care mai nou le port si vara.

 

 

Am sa incerc sa traversez cat mai rar strada singura, si cand o voi face totusi, am sa trec pe la zebra, privind mereu  in stanga dreapta mea cand apuc de traversat.

Daca, totusi, voi nimeri  prin tramvai, am sa imi mushc dintii sa nu comentez la cei tineri care stau jos. E drepul lor ca si al meu. Si daca urmeaza sa cobor peste 5 statii am sa incerc sa nu ma lipesc de prima bara din mijlocul scarilor, blocand astfel fluxul de calatori, sau inducand in eroare pe toti care vor sa coboare la prima statie.

Nu am sa car sacosi grele dupa mine. Nu are sens. Oricum am sa mananc putin si ies zilnic la plimbare ca alta treaba nu am.

Dar pana la varsta a treia eu cred ca voi reusi sa imi fac o mica familie care sa ma ajute sa nu uit ce mi-am promis, sa nu devin ce nu-mi doresc. Si poate pana atunci inventeza cineva teleportarea fara consum de resurse naturale si poluare sau tineretea-fara-batranete, sau pur-si-simplu construiesc un oras special dedicat varstei a treia.Ca tare greu e, maica, sa fii o batranica simpatica!

 

 

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

2 Thoughts on “batranete, haine grele…de lana in plina vara

  1. Frumos scris…Iti doresc succes in indeplinirea ideilor propuse.

  2. spulberica on 11/30/-0001 at 00:00 said:

    uitandu-te la dreapta cand escaladezi trecerea de pietoni, vei avea sanse maxime sa-ti cunosti creatoru’ inainte de vreme. sau poate emigrezi….

    bafta-n trafic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation