vALLuntar 1Sambata dimineata (extrem de dimineata pentru gusturile mele de rasfatata cu program flexibil) m-am infatisat la punctul de intalnire stabilit cu cei de la Editura All ca sa pornim la plantat copaci (urmare fireasca a campaniei vALLuntar).

Si dupa ce ne-am urcat in masini si am parcurs ceva drum pana la Padurea Balta Neagra, si am primit toate instructiunile necesare pentru a efectua plantarea cat mai corect, am purces la munca. Dupa cateva ore: mission accomplish! O zona maricica  a fost impanzita de puietii pusi la dispozitie de ROMSILVA (cam 150 !) ca rezultat al muncii celor 50 de oameni prezenti.

Ceea ce mi-a placut cel mai mult insa la aceasta sambata (mai departe de vremea frumoasa, actiunea in sine si poienita plina de leurda pe care am plantat) au fost oamenii: omeni veseli si relaxati, parintii care si-au luat copii cu ei, pici care au pus pana la treaba dornici sa ajute, membrii ai Editurii ALL (nu doar bloggeri,  voluntari sau cititori activi din online) in frunte cu directorul general. Oameni care au raspandit voie buna si chef de munca.

Asadar ceea ce credeam ca vor fi cateva ore in compania unor oameni care nu se cunosc reuniti de un scop comun si atat, s-au transformat in petrecerea primei parti a frumoasei zile de aprilie in cel mai frumos mod cu putinta, alaturi de o mare familie.

Oficial, datele campaniei arata asa:

“Prin campania vALLuntar, Grupul Editorial ALL si-a propus sa incurajeze lectura si voluntariatul. Astfel, in perioada 4-17 februarie 2013 editura a pus gratuit la dispozitia fiecarui blogger, doritor sa se implice in campanie, cate doua carti la alegere de pe www.all.ro. Bloggerii au citit, au scris recenzii la cartile ALL pe blogul personal si au adunat comentarii. 15 comentarii la recenzia publicată insemna un copac plantat.

632 de copaci vor fi plantaţi urmare a recenziilor si comentariilor publicate pe blogurile celor 240 de participanţi la campanie. In perioada 24 februarie – 23 martie 2012 s-au scris 522 de recenzii si s-au adunat 10.607 de comentarii.

Sunt 18 judeţe in care bloggerii au plantat (sau urmează sa planteze) copacii obtinuţi: Arges, Bacau, Braila, Brasov, Bistrita Nasaud, Bucuresti – ILFOV, Calarasi, Constanta, Cluj, Galati, Giurgiu, Harghita, Maramures, Prahova, Sibiu, Timis, Vrancea, Iasi.”

Echipa din care am facut parte: Ruxa si Bianca.

vALLuntar 2

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

One Thought on “Am plantat stejari rosii

  1. vali on 05/13/2013 at 20:21 said:

    superba initiativa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation