Care e treaba cu ploaia ?!

De la inceputul saptamanii ma pregatesc de ploaie. Pentru ca m-au amenintat toti prezentatorii de la meteo ca vine. Ba chiar si niste site-uri renumite pentru predictibilitatea lor m-au avertizat.

Asa ca:

Nu am dus masina la spalat pentru ca vine ploaia si eu fac parte din categoria celor care o scot din spalatorie exact inainte de primii stropi.  Acum traversez orasul holbandu-ma efectiv la colegii de trafic doar printr-un semicerc  curat format de stergatoarele. Periculos.

Car cu sfintenie o umbrela in geanta. Nici cand a venit potopul nu am avut atata inspiratie. De obicei o las in masina si treaba asta nu ajuta foarte mult cand, pentru a ajunge la ea, traversez niste zeci de metri in ploaie. In schimb mi-am marit kilogramele transportate dupa mine. Dureros.

M-am imbracat bine. Vine ploaia e si frig. Am mereu  geaca,  pull over si o esarfa dupa mine iar  afara e chiar soare. Neplacut.

In schimb nu am vazut nici macar un strop de  ploaie in Bucuresti ci doar nori de praf pe fiecare drum pe care am apucat-o pentru ca se lucreaza peste tot. Pe bune, chiar nu se mai pricepe nimeni sa ghiceasca in stele daca e cazul sa ne pregatim de ploaie sau nu?!

Care e treaba cu meciurile de pe National Arena?!

Pe o arie de 10 km de jur imprejurul stadionului, la fiecare meci sau concert, circulatia rutiera devine un chin. Ma intreb daca nu se petrec blocaje si in Saftica doar pentru ca se intampla ceva pe National Arena.

Apoi observi brusc in trafic tot felul de masini mai mult sau mai putin „tunate” pline cu baietasi porniti pe strigate si lupta sau „domni” plictisti, conducand arogant in timp ce tipa din dreapta mesteca provocator ciunga. Sunt imbracati sport si garantez pe tot ce am ca se indreapta spre stadion.

La fiecare colt de strada se napusteste sa iti taie fata cate unul plin de ambitie si lipsit de bun simt iar politistii stau de decor prin intersectii.

Va zic  eu, cand e meci pe National Arena e mai neplacut in trafic decat atunci cand ploua sau ninge.

In rest e liber.

Later edit: Postul fiind scris aseara, evident, azi dimineata cand am coborat in parcare stropi mari de ploaie loveau masina si pe mine (din reflex, dupa o saptamana de asteptare, aveam umbrela la mine, un pull-over, o geaca, o esarfa). Deci sa nu mai scriu ca nu ploua. Ca o sa ploua.

Din aceeasi serie:

One Thought on “Care e treaba

  1. Pingback: Ce mi-a plăcut săptămâna trecută (12) | Martie din Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation