Cerere tip de cazier judiciarCateodata e nevoie sa te scufunzi in birocratia statului roman (iti rezervi, evident, o zi intreaga si multa rabdare) ca sa obtii niste acte absolut necesare desfasurarii activitatii tale. Asa am patit eu azi cu eliberarea cazierului judiciar pentru persoane fizice, despre care stiam ca il pot ridica doar din orasul de resedinta de pe buletin (ceea ce mi-ar fi cauzat un deranj enorm avand in vedere ca traiesc si muncesc in Bucuresti dar am actele pe Constanta).

Un mic research pe Internet, niste telefoane date prevenitv (nu imi venea sa cred ce am aflat!) si multe discutii cu nenumarati reprezentanti ai sectiilor de politie si oficiilor postale (chiar daca e adevarat nu va asteptati ca vestea sa fi ajuns chiar la toti functionarii sau sa se rupa toti de bunavointa) m-au lamurit insa si mi-au rezolvat problema pe loc (cateva ore, ca sa fim realisti).

Pentru ca, in cazul in care inca nu ati aflat, incepand cu luna septembrie 2013, iti poti ridica cazierul judiciar de la orice sectie de politie din Romania vrei si ti-e la indemana, indiferent de localitatea in care ai resedinta. Daca nu ai antecedente penale acest se elibereaza pe loc. Pentru persoanele fizice cu antecedente penale sau persoanele juridice si cetatenii straini exista un termen de 3 zile.

Aparent este un protocol instituit la nivel european si poti sa faci lucrul acesta nu doar in Romania ci oriunde in EU.

Nu imi amintesc actele care erau necesare pana acum la eliberarea cazierului judiciar (nu am avut nevoie de mult de el) dar stiu ca era o distractie completa. Acum treburile sunt simple.

Acte necesare pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar pentru persoanele fizice:

 • CARTE/BULETIN DE IDENTITATE
 • CERERE TIP COMPLETATA (anexa 22 la H.G. 345/2010) – 0  gasiti la sediul politiei unde mergeti sa va elibereze cazierul sau o descarcati de pe net (Cerere tip de cazier judiciar) si veniti cu ea completata. Atentie, in zona in care trebuie sa justificati motivul pentru care aveti nevoie de el, completati cat mai general (pentru angajare, de ex)

Aparent cererea poate fi completata si online. Evident cand va functiona sistemul 😉

Ideal ar fi sa veniti cu ea printata si completate de acasa pentru ca Politia Romana nu are fonduri pentru a le printa si atunci riscati sa aveti surprize daca angajatii sectiei la care mergeti nu se agita si nu au initiativa.

 • TIMBRU FISCAL IN VALOARE DE 2 LEI (se gasesc la Oficiile Postale)
 • CHITANTA DE ACHITARE A TAXEI IN CUANTUM DE 10 LEI

        Taxa poate fi platita:

 1. in numerar – la unitatile teritoriale ale trezoreriei statului
 2. prin mandat postal – la orice oficiu postal.
 3. prin decontare bancara – din contul propriu deschis la o institutie de credit din Romania.

Pentru ca oricum  mergeti la Posta sa luati timbru fiscal, cea mai la indemana modalitate de plata pentru persoane fizice este in mod cert achitarea la oficiul postal. Atentie insa, cei de la Posta Romana s-au smecherit si percep un comision de 5 LEI pe mandat postal (nu va spune nimeni ca e comisionul lor ci doar ca s-a marit taxa). Deci veti plati 15 RON, dar sunt 5 LEI bine cheltuiti in conditiile in care va scapa de alte drumuri suplimentare.

Desi suna bine, transferul bancar presupune nu doar sa aduci dovada platii (extras de cont daca faci plata online) ci sa prezinti si o stampila de la banca cum ca s-au livrat banii (deci alta durere de cap).

 • PROCURA NOTARIALA IN ORIGINAL (unde este cazul)

Din aceeasi serie:

43 Thoughts on “Cazierul judiciar se poate ridica de la orice sectie de politie din Romania

 1. Cristi D. on 11/20/2013 at 17:15 said:

  Chiar este adevarat? Imi vine greu sa cred :-s
  Sunt in exact aceeasi situatie (acte Giurgiu, acum sunt in Bucuresti). Ma voi duce maine sa intreb la o sectie de Politie, pentru ca pe Internet n-am gasit pe nici un site oficial (desi discutii privind modificarea legii pentru eliberarea cazierului am mai gasit).

  • provinciala on 11/20/2013 at 20:54 said:

   pai este adevarat, da. am dat ce link-uri am gasit si eu in post.

  • toma mircea on 12/25/2014 at 23:24 said:

   Nu confundati sectiile de politie din Bucuresti cu sectiile de politie din Tara. In Bucuresti este posibil ca fiecare sectie sa aiba Birou Cazier Judiciar, insa in tara acestea se elibereaza doar la Sediul I.P.J.

 2. dumitru on 03/14/2014 at 11:37 said:

  Salut, si eu sunt in acceeasi situatie. Sunt din Constanta si-ar trebui sa ma duc pana acolo sa scot certificatul asta de cazier judiciar.
  Totul pare foarte simplu si ordonat asa cum le-ai prezentat.
  Paana la urma ai reusit sa scoti din Bucuresti certificatul ? Fiindca imi programasem luni o vizita la Constanta si nu m-as mai duce, m-as duce chiar acum la un oficiu postal si la o sectie de politie in Bucuresti.

  • provinciala on 03/14/2014 at 15:49 said:

   da. l-am scos in aceeasi zi. a avut noroc ca era Posta in apropiere, dar in 2- 3 ore am rezolvat. nu cred ca are sens sa te duci in Constanta doar pentru atat daca poti rezolva aici.

 3. Marina on 04/24/2014 at 14:53 said:

  Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, de la ce sectie de politie l-ati ridicat? Aveati cumva viza de flotant, sau se poate si fara?

  • provinciala on 04/24/2014 at 20:49 said:

   nu mai tin minte exact. cred ca politia sector 4. nu e nevoie de viza de flontant. se poate ridica de la orice sectie de politie dar cel mai bine sunati inainte ca sa nu bateti drumul degeaba.

 4. Popescu Ionel on 07/04/2014 at 16:36 said:

  Buna ziua. Referitor la cazierul judiciar va spun k se poate scoate de la ORICE SECTIE de politie indiferent de adresa din buletin. Chiar astazi am ridicat cazierul de la sectia 6, sector 2. Sper k informatia sa va ajute pe viitor.

 5. alexandra on 08/11/2014 at 20:28 said:

  Deci pot sa scot cazierul din Bucuresti daca nu am viza de flotant? A reusit cineva in situatia asta?

 6. Andreea on 08/14/2014 at 08:09 said:

  Buna 🙂 Sunt foarte utile informatiile, asa ca pot doar sa iti multumesc. Taxa pentru eliberarea cazierului ai achitat-o in contul trezoriei Constanta sau Bucuresti?

  • provinciala on 08/14/2014 at 15:17 said:

   Cu placere! Sa stii ca nu imi mai amintesc exact in contul cui am achitat taxa. Cred ca trezoreriei de sector. Ar trebui sa stie sa iti spuna atat cei de la sectie cat si cei de la Posta. Stiu ca nedumerirea asta am avut-o si eu.

 7. Marius on 08/20/2014 at 15:58 said:

  Si evident ca din Constanta nu poti sa-ti scoti cazierul judiciar daca esti din alt judet, decat daca ai viza de flotant pe Constanta. Asta e Constanta, comoditate maxima…

 8. Cristian on 08/31/2014 at 13:34 said:

  Taxa se achita in contul trezoreriei de sector pe raza careia functioneaza unitatea de politie care elibereaza cazierul. Te duci in Bucuresti, platesti in contul sectorului unde este sectia de politie.
  Eu am platit taxa prin internet banking la ING si le-am dus dovada pe care am tiparit-o acasa, pentru ca extrasele de cont sunt valabile fara stampila bancii.
  Asta era prin februarie 2013

  • ATX on 07/19/2016 at 16:07 said:

   Vreau sa platesc si eu prin ING Homebanking si nu stiu ce sa scriu la beneficiar.

   Te rog zi-mi ce ai trecut la BENEFICIARUL / DESTINATARUL platii.

   Eu vad pe web ca CIF 8609468 este al MFP (MINISTERUL FINANTELOR ACTIUNI GENERALE), dar cred ca ar trebui sa fie DGPMB (Directia Generala A Politie Mun Bucuresti). Nu inteleg cum este.

   Multumesc.

   • Nike on 08/04/2016 at 14:48 said:

    In principiu de cate ori fac plati catre stat/trezorerie la campurile beneficiar trec numele/CNP/CUI PROPRIU sau al persoanei fizice care beneficiaza de plata acelei taxe.

    Mi-am luat o teapa mare cand am platit un TVA catre un cont al statului si la beneficiar am trecut CUI primariei in loc de CNP-ul meu. Am alergat un an sa recuperez banii aia.

 9. Vovulea on 09/01/2014 at 14:07 said:

  In tara acesta daca nu esti nebun- devii nebun/

 10. iulian on 09/07/2014 at 16:34 said:

  taxa se plateste in cont deschis la TRez ptr. aceasta taxa. Nu conteaza locul ci destinatia. Eu am platit ptr GL dorind initial sa-l scot de acolo si am folosit chit la B, sectia 7, S2 parca! 05.09.2014

 11. Alexandra Cazaceanu on 10/07/2014 at 14:55 said:

  Aveti idee daca trebuie viza de flotant in cazul in care nu esti din Bucuresti?

 12. radu on 10/15/2014 at 13:51 said:

  Stiti cumva daca adeverinta care o primiti este un cazier normal sau vreo declaratie pe proprie raspundere ca nu ai antecedente penale… cum am citit pe alte siteuri? Sunt din Alba si vreau sa il scot in Bucuresti, si trebuie sa ii pun si apostila de la Haga dupa ce il scot.

 13. Cristian on 10/15/2014 at 21:46 said:

  “Cazierul” desemneaza cazierul judiciar, se elibereaza de politie si are o valabilitate limitata de 6 luni de la data eliberarii.
  Unde am folosit cazierul – respectiv la 2 institutii ale statului – nu am auzit ca ar putea fi substituit cu vreo declaratie personala (chiar data in fata notarului).
  Cine solicita cazierul judiciar chiar vrea sa se asigure ca nu avem antecedente penale.

 14. nisif daniela on 01/03/2015 at 06:28 said:

  Vreau sa stiu daca CI se poate elibera de la orice sectie de politie din bucuresti chiar daca nu ai domiciliul stabil acolo dar lucrezi acolo si nu ai timp sa mergi sa-l faci in loc de domiciliu

 15. OLGA on 03/25/2015 at 11:23 said:

  MA POATE AJUTA CINEVA CU O INFORMATIE? AM SCOS CAZIERUL JUDICIAR IN LUN DECEMBRIE…PT O PROCURA CU MINOR….PE CARE MI-A OPRIT-O LA AEROPORT SI MI-A ZIS CA NU POT SCOATE ALT CAZIER TIMP DE 6 LUNI….EU AM NEVOIE DE INCA UNUL,CUM FAC?

  • provinciala on 03/25/2015 at 16:00 said:

   Cred ca cel mai bine ar fi sa sunati sau sa mergeti la o sectie de politie si va vor lamuri dansii.

 16. vero on 04/02/2015 at 18:59 said:

  Cazierul se poate scoate de câte ori vrei. Este valabil 6 luni, dar se poate scoate câte unul în fiecare săptămână sau de câte ori ai nevoie. Numai ca trebuie sa plătești taxele din nou.

 17. BADARA ADRIAN on 05/27/2015 at 04:27 said:

  Posta romana cere pt comision 5lei si taxa de timbru 2lei deci suma finala la posta de achitare a taxei de cazier este de 17 lei,vedeti op 8Bucuresti sector 4

 18. Maria on 06/30/2015 at 09:53 said:

  Ma poate ajuta si pe mine cu o informatie? Dupa cum vad la majoritatea sunteti din Constanta ! Dar io apartin din judetu bacau si am nevoie de cazieru judiciar io locuiesc in alta tara si din cate inteleg se poate face si prin alte persoane dand o imputernicire la maná ! Dar vroiam sa stiu ca io cum sunt din bacau daca ami pot scoate cazieru din alta localitate? Va multumesc

  • provinciala on 06/30/2015 at 11:50 said:

   Buna ziua, cred ca cel mai simplu ar fi sa sunati la sectia de politie din Bacau de care apartineti si va vor da toate detaliile.

 19. Alina on 08/11/2015 at 11:59 said:

  Buna.Eu apartin de magurele,locuiesc in sector 4 ..avetii idee daca pot sa imi rodic cazierul de la o sectie din sector 4.unde ar trebui sa sun.

 20. Anna on 10/19/2015 at 10:56 said:

  Buna) imi puteti spune daca sunt cetateanca din Republica Moldova,unde as putea sa imi fac un cazier judiciar roman in Romania si cam cit tim ar dura asta?Va multumesc.

 21. Ovidiu on 03/15/2016 at 11:56 said:

  Genial continutul! Voiam sa fac acelasi lucru, la cat de plin de nervi sunt pe procedurile astea de cacat. Acum fa un articol despre cum poti sa depui plangere la politie si posta romana. Chit ca nu se schimba nimic, am sa le umplu frigiderul!

 22. Ana Maria on 04/23/2016 at 20:05 said:

  Buna ziua , eu sunt domiciliata in judetul Braila dar sunt studenta in Constanta.Ca sa mi scot cazierul trebuie sa ajung la Braila sau mi l pot scoate de aici?

 23. Lavi on 05/05/2016 at 19:07 said:

  Am plătit la trezorerie acum 3 săptămâni. ..mai e valabila chitanta sau trebuia sa fac alta?

 24. Lavinia on 06/24/2016 at 18:17 said:

  Astazi am avut si eu nevoie de cazierul judiciar pentru angajare. Totul a decurs simplu si usor. Sunt din Bucuresti si intr-adevar se poate elibera de la orice sectie de politie in nici mai mult nici mai putin de 5 minute. Singura experienta proasta retraita a fost cea de a astepta la coada la posta, insa, cu totii stim ca in institutiile de stat ne luptam cu societatea in care traim si suntem cu mult sub nivelul mijlociu la capitolul servicii, relatii cu publicul. Bafta tuturor!

 25. Cosmin on 09/20/2016 at 20:27 said:

  Bravo. esti singurul om de pe internet care ofera informatiile astea de care aveam nevoie. restul sunt numai abureli, chiar si pe siteul oficial al politiei. ei nu au spus ca trebuie sa mergi si pe la posta.
  iti multumesc enorm, iti doresc mult succes !

 26. Fgeorghe on 02/18/2017 at 06:22 said:

  Ce ar fi sa actualizezi postarea?
  Incepand cu 1 feb 2017 nu se mai achita nici timbrul, nici cei 10 lei. A scos PSD-ul din taxe, a marit pensii si salarii, dar uita sa spuna ca mareste toate preturile – deci scade puterea de cumparare a tuturor, inclusiv a celor care nu sunt platiti de statul “darnic”. Inainte mareau doar pretul benzinei cand puneau mana pe putere. Acuma sunt si ei baieti destepti. Maresc totul. Iar ca sa nu se supere nimeni, mai scot si subventiile. Sau, mai realist spus, “baga” subventii pentru ai lor, subventii anuntate public doar cu 3 zile inainte de a expira termenul limita de depunere a dosarelor :((( http://www.ziare.com/tg-jiu/stiri-actualitate/subventiile-pentru-paza-padurilor-anulate-de-birocratie-6574733

  Te prezinti cu CI la orice sectie de politie, completezi un formular (intr-un singur exemplar) si primesti CAZIERUL pe loc. Rezolvat ieri, vineri, 17 feb 2017.

  Trebuie sa ai doar C.I. (sau Buletinul) asupra ta. Si… sa fii tu insuti. Nu poti ridica pentru altul cazierul. Decat, poate, cu procura.

  Desi binevenit este si un PIX ca de, tot cu MILITIA romana ai de’a face.

  Cu bine.

  PS: TREBUIE SA SCRII CU MAJUSCULE PE FORMULAR. PROBABIL CA SA NU’I DOARA OCHII PREA TARE PE MILITIENI CAND CETESC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation