sigla_nottaraTeatrul Nottara din Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Culturii si UNITER, organizeaza, in 2014, cea de-a II-a editie a Festivalului International de Teatru – Fest(in) pe Bulevard.

In acest an, evenimentul se va desfasura in perioada 11 – 18 octombrie.

Festivalul este competitiv si are, pentru sectiunea de concurs, o tematica apropiata de actualitatea imediata, astfel incat spectatorii sa-si poata recunoaste, pe scena, nevoile, sperantele, problemele. El va cuprinde doua sectiuni principale, precum si alte evenimente conexe:

Sectiunea competitiva  Mici crize… (si) electorale va avea sloganul: Eu pentru cine votez? Pentru ca este un an electoral, iar alegerile fac parte din viata noastra cotidiana.

Sectiunea Bulevardul Comediei are drept tema comedia de buna calitate si va cuprinde opt reprezentatii, ale unor teatre din Romania si din strainatate. Teatrul Nottara isi pretuieste publicul, dovedit a fi mare iubitor al genului comic (in urma unui sondaj de opinie realizat de IMAS, a rezultat faptul ca 70 la suta dintre spectatori prefera comedia) si va incerca sa reabiliteze notiunea de comedie bulevardiera, considerand ca este o specie teatrala viabila, cu conditia unor realizari  impecabile.

Vor putea fi vazute productii ale unor teatre din tara si din Bucuresti, printre care amintim: Don Quijote dupa Miguel de Cervantes, regia: Mihai Manutiu (Teatrul National Targu-Mures), Hai iu iu NU hi you you (spectacol muzical dedicat Mariei Tanase), regia: Radu Afrim (o productie UNITER); Tartuffe sau Impostorul, dupa J.B.P. Molière, versiunea scenica si directia de scena: Victor Ioan Frunza (Teatrul Metropolis); Miss Daisy si soferul ei de Alfred Fox Uhry, regia: Claudiu Goga (Teatrul Evreiesc de Stat, Bucuresti); Play Shakespeare, dupa operele lui William Shakespeare, adaptarea si regia: Cristian Pepino (Teatrul Tandarica); precum si VICTOR‘ia (opus 1), un spectacol de teatru muzical francez (Compania Petits Batons Production), regia: Hélène van der Stichel.

Si anul acesta, Teatrul Nottara a realizat un spectacol special pentru festival si anume Poker Face, dupa textul unui dramaturg ceh contemporan, Petr Kolečko. Piesa aduce in prim-plan un eveniment important din istoria recenta, Revolutia de catifea, moment care a provocat crize si a schimbat destine. Autorul a fost prezent la premiera pentru presa a productiei, care a avut loc in data de 12 iunie 2014.

Saptamana festivalului cuprinde si o serie de evenimente conexe: colocvii si dezbateri pe subiecte privind regia, scenografia si critica de teatru, spectacole-lectura dedicate comediei de bulevard si lansari de carte (de teatru).

Gasiti programul si mai multe detalii pe site-ul evenimentului. Sa nu ziceti ca nu stiati:) Ne vedem acolo!

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation