Faching corporate meidum, madar facar!
 
Uff uite cum ma fac astia sa devin o nationalista convinsa. Pey bine mey fratilor: ma angajai eu la o multinationala de origine romaneasca si am parte de o minunatie de training intern de o zi in limba engleza pentru ca…nu nu pentru ca ar trebui sa stim sa ne exprimam si sa intelegem lb asta, nuuu….ci pentru ca avem o colega  thai sau indo sau ceva de genul (o simpatica, oricum) .
 

Una intre 30 de oameni in department!!!!!! Una care e casatorita cu un roman. Pentru ea. RESPECT! Sa ne pocim dintii intre masele cu termeni tehnici , sa ne descoperim lipsusurile in vocabularul  nostru englezit.

Da de ce nu invata ei romana , la draq?! Eu i-as oblige sa stie romana daca vor sa lucreze in compania asta oriunde in lume. Uite asa…ca sefii mari, poate,  nu stie domnle’ engleza asta nesimtita.

Cel mai nostim este ca si in birou domnisoara  este tratat cu acelasi respect de colegi. Adik toata lumea vb in engleza, din reflex si cand nu e ea in birou. Si inlocuiesc cuvintele necunoscute cu cele  in limba materna. Astfel ca astazi mi-a fost dat sa aud:

 

 “we ‘ve eat tochitura with mamaligutza J

Sa lesin, nu alta. Bey …vorba  cuiva (cine stie cunoaste): ” working in a big organization is like wearing a condom during sex. It gives a feeling of faith, recognition and security while getting fucked!”

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

One Thought on “CORPORATE: e o simpla stare de spirit…lumea fumeaza verde…

  1. Fii si tu cu mot si maine spune-le maine asa:
    I want to eat polenta with fricace.
    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation