TEDxConstantaImediat dupa prima editie TEDx Constanta am citit postul Inozzei si m-am gandit: Doamne, parca am fost la acelasi eveniment ! (adica am fost la acelasi eveniment dar in orase diferite. ca sa fie clar :).

Apoi mi-am dat seama ca de fapt aceasta a fost prima editie de la Constanta. Ca organizatorii au avut un timp foarte scurt pentru a pune totul la punct. Ca pe langa entuziasm si incantare au existat emotii. Multe. Ca orasul acesta care are nevoie cu disperare de asemenea manifestari si de coagularea unei comunitati in jurul lor. Ca se poate. Si am privit totul cu alti ochi.

M-am bucurat de prezenta fiecarui constantean din sala. Am luat partea buna a fiecarui discurs. Am apreciat organizarea impecabila dar si voluntarii  dornici sa faca totul bine (si chiar i-am simtit dedicati sa te ajute, indiferent despre ce era vorba). Am luat la cunostinta cu incantare lista invitatilor (pe unii ii cunoastem, pe altii ii vedeam pentru prima data). Si mi-a placut!

Ca si consideratii generale, subiective si personale cred ca:

  • prezentarea unui asemenea eveniment este sarcina unui om cu un umor fin, subtil, cu o prezenta calda, impunatoare. can-can-urile si prezentele explozive de tip reality show pot distruge din atmosfera. prezentatorul trebuie sa introduca sala in starea sufleteasca care o dispune catre deschiderea pentru urmatorul speaker.
  • unii oameni nu sunt facuti sa vorbeasca in public. cred ca este de vina sistemului de invatamant romanesc care nu pune accentul pe discursul public –  retorica, tehnici de respiratie, constructie logica si argumetare, obiective, prezenta scenica. pare simplu dar e complicat si putini sunt oamenii care poseda acest talent nativ. foarte multi invata din experienta (si aici s-a vazut clar diferenta intre speakerii locali si ceilalti, care au fost expusi mai des la asemenea evenimente). daca exista timp, se pot face repetitii, verificari ale calitatilor de speaker ale persoanei respective.
  • tema primei editii a fost foarte bine aleasa – Out of the box. totalitatea prezentarilor dintr-un eveniment trebuie sa tina insa cont de concept. alinierea lor trebuie facuta in avans si eventual discutat cu speakerii sa lege cumva discursul de concept ca sa nu para rupt de restul.

Felicit, asadar, organizatorii, voluntarii, speakerii si pe toti cei implicati in organizarea primului TEDxConstanta! Am sa va rog frumos sa aiba loc sa aiba si editia a doua cel putin. Si sa nu puneti la suflet nici bune si nici rele dintre reactii. Sa cerneti dintre ele cele ce va ajuta sa faceti din fiecare urmatoare editie una din ce in ce mai buna! Ma aveti ca si sustinator dedicat!

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation