Aparat dentar safirIn acest moment exista pe piata o varietate de aparate dentare, de la clasicul aparat metalic, la aparate dentare invizibile, care se monteaza pe fetele nevazute ale dintilor. Pentru a stabili tipul de aparat dentar este necesara o consultatie si o discutie cu medicul ortodont. In functie de anomalia dentara prezentata, se poate opta pentru unul dintre tipurile de aparate dentare disponibile: aparatul dentar metalic, aparat dentar Ceramic, aparatul dentar Safir (care este considerat aproape invizibil, datorita bracketilor transparenti si pe care il port cu mine zilnic de aproape un an) sau pentru unul dintre aparatele linguale, complet invizibile, Incognito sau WIN.

In momentul in care te decizi care este aparatul pe care il vrei ia in considerare: durata tratamentului (de pana la 2 ani pentru aparatele dentare fixe clasice sau o perioada de pana la 6 luni in cazul aparatelor dentare invizibile Incognito si WIN), activitatea profesionala pe care o ai (in cazul aparatelor invizibile, gradul de confort este mai mare si gradul de incredere in sine de asemenea, dar va garantez ca Safirul este la fel de invizibil si placut), costurile pe care le implica tratamentul ortodontic (exista numeroase solutii financiare care faciliteaza accesul la tratamente de inalta calitate, in sistem de rate dar poate ca va simtiti mai ocnfortabil fara ele).

Asa ca daca aveti dintii strambi sau o muscatura incorecta (malocluzie) este important sa nu amanati vizita la medicul ortodont si sa corectati la timp problemele dentare pe care le aveti pentru a evita, pe viitor, tratamente mult mai costisitoare si indelungate sau chiar riscul pierderii dintilor. Aparatele dentare nu sunt insa un moft ci o necesitate si daca, impreuna cu ortodontul, ajungeti la concluzia ca nu este necesara instalarea unuia pe dintisori, cel mai bine ar fi sa renuntati la idee. E mai simplu din toata punctle de vedere. In plus, un dinte usor deraiat poate aduce un plus de farmec personal.

Mai  multe informatii puteti accesa aici, imi puteti scrie mie si eu revin cu un raspuns din partea unui specialist sau va puteti face direct o programare la un ortodont (cea mai buna varianta pentru ca e important ca doctorul sa vada).

Post scris in colaborare cu specialistii DENT ESTET. In urmatoare postare va povestesc cum mi-am petrecut eu nunta cu aparatul meu dentar safir (vedeti voi vreo umbra de lipsa de confort sau incredere in sine in poza?)

Din aceeasi serie:

One Thought on “Cum alegi aparatul dentar?

  1. Am purtat si eu timp de 3 ani aparat dentar, doar ca asta s-a intamplat acum mult timp in urma, acum am vazut ca aparatele au evoluat si sunt total schimbate, acum nici macar nu mai sunt atat de vizibile..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation