politia rutiera romanaca nu cumva sa uit ce an plin de “surprize” rutiere am avut in 2013, pe  impozitul de anul acesta de la SPIT mi-au sosit si doua amenzi de circulatie (pe persona fizica, cum ar veni). stiindu-ma cu toate la zi si in regula am purces la a-mi trimite parintii sa verifice la primarie despre ce e vorba (nu va ganditi ca e temeiul legal trecut pe act sau alta explicatie) caci nu imi trecea prin cap ce alte “rautati” sa fi savarsit eu la volan.

am aflat asadar ca ridicarea masinii si carnetului meu de anul trecut m-au trecut pe lista de restantieri in situatia in care eu le bifasem ca rezolvate de atunci. pentru ca evident a trebuit sa imi recuperez masina si am platit frumos si taxa abuziva si amenda (in 48 de ore in care m-am plimbat prin jumatate de Bucuresti pe banii si pe timpul meu) si am dovezi (slava domnului). moment in care doamna de la ghiseu nu a mai avut de vociferat decat ca nu ii sunt de ajuns copiile aduse drept dovada si trebuie sa ma prezint in dinti cu originalul.

socul, panica si dezgustul (care m-au adus pentru prima data in pragul ideii de a emigra pentru ca totul este bataie de joc la noi) au aparut insa cand am discutat despre amenda primita cand mi-au suspendat (din nou abuziv) carnetul pentru o luna. doamna politista pusa pe suspendari la norma (da, ma simt prost acum ca nu mi-am pierdut timpul si banii sa o dau in judecata de atunci) m-a anunta ca am amenda de platit dar nu am primit-o niciodata acasa. am primit doar o notificare in care ma anuntau ca mi-au suspendat carnetul o luna. am asteptat cuminte vreo doua luni, am intrebat personal atat la politia de sector cat si la Udriste  sau la sectia de unde mi-am ridicat carnetul dupa o luna, unde si cum pot plati si eu amenda. am primit ridicari din umeri si asigurari ca nu e niciuna. pentru ca nimeni nu era dator sa imi spuna unde as putea sa platesc o amenda despre care am fost notificata doar verbal, nu aparea in nici un sistem si nici nu putea fi platita din proprie initiativa de catre un cetatean model care vrea sa fie impacat cu datoriile la stat. sa stau eu linistita ca am vedenii si nu e nici o amenda. asadar va inchipuiti ce surpriza am avut azi cand am aflat ca de fapt ea exista.

ideea e simpla si mi-a explicat-o la telefon azi,  foarte dragut, o domna de la Politie: ei zic ca pot face cerere  pe mail sa imi elibereze in 10 zile, o copie dupa procesul verbal pe care nu l-am semnat si nu l-am vazut niciodata si in baza caruia am primit amenda pe care nu o gasea nimeni nicaieri acum un an. nu ma ajuta cu nimic dar pot face asta. daca nu platesc amenda imi propesc conturile. daca o platesc si ii dau in judecata (da, doamna mi-a spus resemnata ca e si asta un fel de solutie) o sa imi dea ei banii daca castig. daca. pentru ca e clar ca un nene politist a venit la mine la usa, nu a gasit pe nimeni sa ii inmaneze instiintarea (desi notificarea a aterizat perfect in cutia postala) a gasit un martor sa semneze, mi-a lipit-o pe usa si pa-da-bum.. ai mei probabil au stalcit-o in picioare de nu  s-a vazut in conditiile in care s-a evaporat atat de rapid ca nici eu si nici ei nu stim nimic de ea. acum , sincer, ce interes as fi avut sa nu platesc 150 de ron in 48 de ore ci 300 peste un an?!

de data asta m-am enervat rau si am simti cum statul roman isi bate joc de mine si m-am decis sa ii dau in judecata. avocata insa m-a calmat. definitv. amenzile se contesta in termenul indicat in procesul verbal de constatare, care, e cam depasit acum. poate sa fac o plangere contraventionala…

deci cum te fura politia rutiera? pe fata. folosesc sistemul creat si gandit de niste minti intortocheata care nu au avut nicodata in vedere posibilitatea ca amendatii chiar ar vrea sa nu isi mai risipeasca energie, timp si bani aiurea. d’aia se numesc amenzi. le primesti ca ai calcat pe alaturi, te ustura, te dor, inveti, le platesti si mergi mai departe in viata. sau te bantuie tot restul vietii pentru ca ai indraznit sa fii corect in Romania.

sursa foto

Din aceeasi serie:

One Thought on “cum te fura politia rutiera

  1. Pingback: Ce mi-a plăcut săptămâna trecută (5) | Martie din Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation