Cu toate suferintele  pamantului pe care le experimentez de la inceputul anului, ma ambitionez sa raman o  persoana activa social. Astfel incat am liste, agende, remindere, post-it -uri si un orar flexibil pentru a putea acomoda toate schimbarile de ultim moment. Parcurgand rapid programul zilei de maine, observ este vorba tocmai de  Ziua Z.

Daca nu stiati,  Ziua Z este un termen folosit în limbajul militar (occidental) pentru a desemna ziua de declanșare a unei operațiuni ofensive. Ziua-Z este de multe ori privită ca un punct de origine față de care se măsoară momentele de apariție a diferitelor evenimente legate de o operațiune militară, atât în cazul planificării cât și al urmăririi progreselor ofensivei. Deși inițial litera „Z” a avut mai multe semnificații, în ultima vreme se acceptă înțelesul de „zi”, ceea ce a dus la apariția unei sintagme pleonastice „ziua-zi”.

Cea mai cunoscută „Zi-Z” este fără nicio îndoială cea de 6 iunie 1944, în timpul căreia s-a declanșat debarcarea din Normandia, invazia Aliaților destinată eliberării continentului european de sub dominația nazistă în timpul celui de-al doilea război mondial.

Mai departe de invazia concentrata a bloggerilor la distractie (cum au anuntat public gazdele oficiale ale evenimentului), lucru care se intampla  destul de des in ultima vreme dupa parerea mea (poate mult prea des) nici una dintre informatiile pe care le am pana in acest moment nu ma duce cu gandul la  definitia de mai sus. Dar nici la altceva in mod deosebit. Nu mai sunt in ceata ca in prima zi dar tot nu am aflat despre ce e vorba exact.

Astfel incat, toata un zambet si plina de curiozitate, maine ma infatisez la petrecerea amfitrionului care m-a invitat la Ziua Z.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

One Thought on “Curioasa ca o matza

  1. Pingback: S-a lansat Zonga | Mindfields

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation