cu instalatorii care iti dau viata peste cap, care iti fac ei programul si apoi nici pe ala nu il mai respecta. dragii mei,  unii muncesc  pe plantatie si nah, distractie sa le explici mereu sefilor de ce iti iei liber de la munca (de parca ei nu ar sti cum sta treaba cu instalatorii) vreo trei zile pe saptamana pentru ca iti curge un robinet.

cu instalatorii care iti pierd 4 ore din viata din care 3 le petrec vaitandu-se de a lor, band cafele si fumand la tine in casa. se numeste respect fata de un om faptul ca il intrebi daca il poti servi cu ceva. de aici si pana a intrece masura e doar o chestiune de … educatie.

cu instalatorii murdari si daunator olfactivi, care isi lasa amprentele prin toata casa, desi au treaba doar cu un robinet si pleaca de la locul macelului fara sa schiteze vreun gest ca s-ar simti sa adune dupa ei. am observat ca avem cu totii in gene, ca natie, sa nu ne gandim ca dupa ce trecem poate ar fi dragut sa lasam toata lucrurile cum erau, la locul lor. nu-mi amintesc ca in anunt sa fie specificat si dupa ce repar tot, va las si niste mizerie si va asasinez olfactiv anuntul spune doar: repar tot.

cu instalatorii mesteri priceputi la toate, eventual de-o varsta cu strabunicul si ochelari ca niste funduri de sifon. din pacate cam astia sunt totii. tineretulului nu ii place meseria asta sau sta ascuns de ochii mei. specia asta de instalator face orice de la reparat geam, usi, tevi, varuieste…mesteri mari sunt. au probleme cu reglajele de finete din cauza degetelor butucanoase cu mizerie sub unghii si a vederii slabe, dar innadesc orice (de ce doamna sa luam o teava noua de la magazin? lasati ca fac eu aici un nod) si niciodata nu sunt de acord cu ce a evaluat sau a facut altul in locul lor (ah, domna, pai asta v-a pacalit. Nu vedeti ce munca de doi lei v-a facut? Lasati ca va fac eu cum trebuie – si sa-nnebunesc daca nu imi pica chiar de tot lucrarea dupa ce pleaca mesterul)

cu instalatorii miserupisti care opresc apa la tot blocul cateva zile fara preaviz pentru ca azi au constatat problema dar nu au toate sculele la ei, maine uita sa vina si poimaine realizeaza ca au cumparat ce nu trebuia. treaba voastra este sa rezolvati problemele. rapid, eficient si fara daune colaterale. facturi nu taiati, bani multi stiti sa cereti si nimeni nu comenteaza (cum sa comentezi instalatorului ceva? vrei sa iti mai curga apa mult in casa?!). prestati la standarde, va rog.

exceptii de la regula nu am decat una dar povesti SF despre instalatori am cat sa scriu o carte. omul de care va spun avea un site foarte bine optimizat si promovat prin adwords, vorbea civilizat, a ajuns la mine in ziua si la ora stabilita fara remindere, nu a baut cafea, nu a fumat, nu a vorbit neintrebat, si-a facut treaba in aceeasi zi indiferent cate garnituri i-au lipsit (venise cu masina si a tras fuga la magazin sa ia ce lipsea, aducandu-mi factura pentru ce a cumparat), a facut curat dupa ele, mi-a taiat factura (mai scumpa decat la mesterul de pe scara, dar aveam de ce sa ii dau banii) si mi-a dorit o zi buna.

va dati seama ca m-a izbit in debla comportamentul ultracivilizat asa ca l-am luat la intrebari. invata limba franceza de zor ca sa se mute in Franta si imi spunea ca trebuie sa faca site-ul si in franceza si sa il optimizez. intre timp s-a mutat. l-am pierdut.

era in regula, ca sa zic asa. cu el nu am nimic.

SURSA FOTO

Din aceeasi serie:

13 Thoughts on “Da, am ceva cu … instalatorii

 1. Daca ai nevoie de un instalator, iti recomand eu de toata increderea! iti trimit datele pe email!

 2. provinciala on 09/18/2012 at 16:01 said:

  multumesc frumos, sorina. azi e testul final cu cel de acum. daca il pica am sa te rog sa ma ajuti.

 3. Ti-am trimis pe email deja datele lui de contact,crede-ma ca merita.nu fumeaza, nu bea, este un baiat de toata increderea!

 4. Daca nu fumeaza si nu bea nu este instalator. Am zis!

 5. A picat testul final sau nu?:P

 6. a avut o scuza decenta ieri. azi are ultima sansa:)

 7. eu zic sa-l suni pe tipul recomandat, nu te va dezamagi!btw in ce zona este lucrarea?

 8. ce ai facut pana la urma?

 9. Ioana on 10/25/2012 at 17:54 said:

  “de parca ei nu ar stii cum sta treaba cu instalatorii” – Andreea, invatam si noi sa scriem?

  • provinciala on 10/25/2012 at 23:27 said:

   eh, pentru tine voi face si asta:) multumesc ca mi-ai atras atentia.

   sunt convinsa ca in acest moment vei gasi mult mai placuta lectura blogului meu

 10. Salutare… scz ca ma bag si eu in seama pe aici… instalator sunt si eu dar de cand ma stiu nu am creat probleme clientilor mei… Parerea mea e ca nu toti instalatorii trebuiesc bagati in aceeasi oala, singura problema a voastra e ca nu la-ti nimerit pe cel care trebuie… Va urez o zi buna si va invit pe https://www.facebook.com/pages/Instalator-sanitar-termic-si-de-gaze/548911618476825?ref=hl si daca,considerati k merit o apreciere nu ezitati….

 11. Carpat Instal on 08/06/2014 at 11:20 said:

  Nu toti instalatorii care fac exceptie de la cele 5 tipologii enumerate de tine au plecat in Franta! 😀 E drept, orice padure are uscaturile ei, iar reputatia aceasta nefericita nu este nemeritata. Insa lucrurile incep sa evolueze, in sfarsit, si in tara noastra, iar corectitudinea, calitatea serviciilor si profesionalismul in abordarea clientilor nu mai sunt notiuni SF! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation