Daca esti mioapa si crezi ca ai umor nu iti face radiografie la Medident.

Am aterizat pe ultima suta de metri la ei sa imi fac o “poza completa”. O pitica ma intampina din usa, imi ia fisa si ma trimite sa ma asez pe scaun, explicandu-mi politicos  ca voi fi chemata imediat si ca ma costa 50 RON. Multumesc. Nu am nimic cu piticele, dar ,va jur ,ca era mult prea pitica. La recomandarile aceleiasi persoane, imi scot cerceii.

In scurt timp sunt  chemata in cabinet si aflu de la o tanti cu un sictir demn de vocea plictisita de la Metrorex ca nu e suficient si trebuie sa ma debarasez de tot ce e artificial pe cap (si capul?il pastrez?) Scot ascultatoare elasticul si clama de plastic.

Dupa ce mi se servesc toate instructiunile pe acelasi ton si ma “imobilizeaza”, ma intreaba ca parte a rutinei: ”esti gravida?” “sper ca nu…”, zambesc eu complice si oarecum satisfacuta in sinea mea de umorul care imi mai macina inca madularele dupa o zi de munca.

WRONG!

Am trezit-o la viata. M-a smuls de langa aparat, m-a privit dezamagita si mi-a spus ca nu imi face radiografia.”Am glumit” incerc eu sa o dreg cu un glas spasit de parca facusem o prostie. Neam sa o convingi! Ma privea de parca eram d’aia cu dunga pe buletin. Dupa cateva momente in care mai aveam un pic si tipam la ea sa imi faca radiografia (pe banii si timpul meu) si-a chemat superioara explicandu-i situatia, subliniind ironic faptul ca eu am declarat ca glumisem. M-a mai intrebat si dnsoara aia o data (m-am simit cum se simte un criminal in fata preotului la spovedanie). I-am repetat aproape blazat explicatia. Mi s-a dat voie sa fac radiografia.

Cand m-am intors in salon, radiografiata, am zarit ce scria pe mini afisul din hol, pe care nu il putusem citi mai devreme din cauza lipsei ochelarilor: “femeile gravide nu au voie !”.

Frate, daca nu ma puneti sa semnez ca declar pe propria raspundere ca nu sunt insarcinata si nu aveti anunturile customizate pentru miopi, macar anuntati ca nu ai voie sa ai umor prin zona!

Din aceeasi serie:

10 Thoughts on “dar daca as fi fost o gravida mioapa?

 1. provinciala on 11/30/-0001 at 00:00 said:

  @greenfield: nu am citit postul dar sunt de acord cu ideea
  @minos: detalii picante?

 2. e in redactare, daca imi da voie weblogu

 3. Pitica m-a intampinat si pe mine saptamana trecuta.
  Ce mica e lumea:) Eu am scris despre uzina de radiografii, business, nu gluma!

 4. minos on 11/30/-0001 at 00:00 said:

  Bine ca mi-ai amintit, am patit ceva asemanator. Cred ca e un reflex profesional, doar ca la mine au avut umor.

 5. La citi nebuni se reped sa ii ameninte ca ii dau in judecata pentru diverse… Nu ma mira ca devin paranoici…

 6. Sla3 on 11/30/-0001 at 00:00 said:

  Daca nu erau paranoici, nu aveam ce povesti azi, maine…si uite asa povestea ta.
  Sugereaza tot in gluma sa te puna sa si semnezi 🙂

 7. provinciala on 11/30/-0001 at 00:00 said:

  si aia care au implanturi?
  eu si la aeroport ma intreb mereu…la ei de ce nu piuie?

 8. @minos, sper ca nu te-au intrebat daca esti gravid?

 9. :))))) mie mi-au zis toate taNpeniile. am zambit si eu si am zis la fel, dar nu aveau chef (nu eram la medident), dar au uitat sa mi zica sa mi dau pierce ul din nas jos. am o radiografie cu tot cu pierce. e funny

 10. Pingback: Nevralgie de primavara | Provinciala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation