De ce mint barbatii? Sunt aproape convinsa ca e ceva legat de  codul genetic. Poate ca asta este diferentierea intre noi si ei, cand trebuie sa iasa copilul la suprafata. Cineva il intreaba daca este capabil sa minta cu indiferenta feroce tot restul vietii sau nu si uite asa ne mai procopsim cu vreun mascul sau nu.

Pot caracteriza barbatii care mi-au trecut prin viata, sub forme mai mult sau mai putin importante, ca fiind exemplificarea reala ale unor de enigme pe care noi femeile nu le vom lamuri niciodata pe deplin: de ce barbatii vor doar sex? de ce barbatii sunt gelosi?de ce barbatii aleg sa ne ignore?de ce barbatii ne sufoca?ce urmaresc de fapt barbatii de la noi? la ce ajuta egoismul barbatilor?

In mod ciudat, singurul lucru pe care toti indivizii astia il au in comun este mania de ma minti. Am incercat toate variantele: zambitioare, mofturoasa, genul mami, genul princes, dracoasa, focoasa,vulpitza,rabdatoarea, calm, draci, femeia perfecta, rebela etc.

Invariabil, ca  un asteroid aflat pe o traiectorie imposibil de modificat, la un moment dat vine MINCIUNA (sau adevarul prin omisiune, sau varianta lor despre realitate, sau cum Dzeu vrea cineva sa-i spuna). Din senin , fara sens, in totala contradictie cu afirmatiile lor anterioare, in general, supremul dezacord intre cuvant si gest. Acest lucru imi este servit gratuit, fara sa il cer si fara sa il ofer vreodata la randul meu.

De fiecare data reuseste sa ma ia prin surprindere, sa ma gaseasca nepregatita si sa ma nauceasca. De fiecare data spun ca nu e adevarat, ca mi se nazare mie, ca poate eu am gresit cu ceva. Si uite asa, da-i inainte cu palpitatii si tot tacamul, intrebari, dureri de pipota, nopti nedormite, prea multe cafele, tigari, dulciuri, draci pe mine. Pentru un individ care la capat de drum nu v-a avea niciodata puterea sa ma priveasca in ochi si sa nu ma minta!

Si atunci nu ma pot opri sa nu ma tanguiesc: de ce oare tocmai noua ni s-a dat sensibilitatea? de ce tocmai mie trebuie sa-mi porneasca automat mintea intr-un milion de explicatii (de la logice la absolut absurde) si acuze asupra mea? de ce Doamne, atata complexitate, cand sunt programata sa imi inchei ciclul de viata prin reproducerea cu un …barbat?

 

Ii urez pe aceasta cale bine a venit  in gradina mea zoologica lui Baloo! Probabil inca un exemplar poposit pentru a-mi demonstra ca sunt usor atinsa de vreun blestem sau schzofrenia mea s-a instalat timpuriu si sunt irecuperabila.

Din aceeasi serie:

 • Post fara pereche:

3 Thoughts on “de ce Mowgli si Baloo?

 1. yoyo on 11/30/-0001 at 00:00 said:

  Dorothy rulz :))…insemnare cam ratata de altfel ;)…da nu i bai. sau incearca mai intii cu sexu si pe orma cu inseamnarea…daaaa…asta tb sa fie solutia cel putin pentru calmare o perioada

 2. Dorothy on 11/30/-0001 at 00:00 said:

  Femeile mint la fel ca si barbatii poate chiar mai mult, si isi urmaresc scopul mult mai energic decat barbatii asa ca …. lasa vrajeala nu esti o victima doar te consideri una! Iar daca nu iti place poti scrie cu creionul chimic iar experienta ta personala imi pare rau sa o spun nu are caracter general asa ca ai putea incepe "eseul despre barbati" cu "parerea mea" "toti barbatii… pe care i-am cunoscut". Iar daca nu vrei sa faci copii stai linistita nu e nici o pierdere si nici un castig, nu tre sa-i faci neaparat cu un barbat se poate si cu eprubeta.

 3. Sa inteleg ca numele de Baloo s-a ocupat. Pot fi eu Pinochio atunci? 🙂
  Nu-ti pot da un raspuns cu exactitate la intrebarea de ce mint barbatii. Sunt multe motive.
  Un motiv ar fi sa le protejeze pe femei. 😛
  Barbatii mai "mint" pentru ca nu dau importanta unor detalii, detalii care pentru femei conteaza enorm.
  Cu toate astea, de multe ori, barbatii nu mint cu intentie sau cu rautate. Sunt minciuni nevinovate. Totusi nu te contrazic, exista si minciuni grosolane.
  Majoritatea barbatilor sunt inca la stadiul de copii, iar atunci cand li se "infunda", nu le mai ramane decat optiunea minciunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation