Ce dracusor nesuferit ne inghionteste sa vrem mai mult sau altceva si nu ne lasa sa ne plafonam in fericirea de moment?

Progresul, diversitatea … o sa imi sariti cu totii la gat. Stiu … fara sacrificii si esecuri nu se merge mai departe. Imi recunosc cuvintele. Cu o oarecare jena azi, recunosc.

Pe de alta parte, in Romania nu schimbam lucrurile nici cand toate merg prost. Parca am fi toti o turma de “parinti grijulii”. De ce sa ne complicam? Las’ ca trecem noi si peste asta. Ducem in spate generatii marcate de comunisim care pur si simplu nu pot sa accepte sau sa se integreze in alt sistem. Dupa revolutie ii aratam cu degetul si ne mandream cu noi. Acum am cam ajuns sa le dam dreptate.

E drept ca se circula intr-o sambata cu numere pare si intr-alta cu cele impare dar nimeni nu-si pierdea viata in trafic si gaseai locuri de parcare.

E drept ca aveam doar 2 ore de TV pe zi, dar erau mai de calitate decat toate tiganelile de talk-show-uri sau reality show-uri care fac rating acum. Dintr-un milion de canale romanesti noi tot pe Discovery ne uitam, cum ascultam atunci Europa Libera.

E drept ca nu aveam de unde alege in magazine, dar ne permiteam orice. Acum iei cu aceeasi bani si cartoful si portocalele.

E drept ca nu ne puteam exprima liber dar ce am castigat cu cele cateva sute de mii de bloguri unde fiecare isi plange stupizenia?

E drept ca iti luai carti doar daca aveai relatii la depozitul de carte, dar cel putin citeam.

Se pare ca azi m-am decis sa tin partea “parintilor grijulii” (vroiam sa zic a bunicilor dar bunica mea este primul om care imi spune sa tin capul sus si sa merg zambind mai departe). Sa stam in banca noastra daca ne e bine. Un serviciu stabil, o casa, o masina si niste copii sunt cam tot ce poti sa ceri de la viata la urma urmei. Ba chair sa te multumesti daca le ai! Si eventual sa nu mergem noapte cand ploua cu masinile pe autostrazi sau sa bem cumpatat. Sa nu suparam pe nimeni. E drept, nu s-ar intampla nimic, dar ce liniste si pace ar fi!

E drept ?

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation