Am bifat astazi destul de rapid NetCamp-ul si Conferinta GPec. Nu ma mandresc cu acest fapt, dar asta a fost situatia.

Singurul discurs pe care l-am prins cap coada a fost cel al Doinei Costache (Google Romania), doamna care a reusit prin cifrele prezentate la GPec sa starneasca o mica revolta in randul oamenilor de SEO din Romania (pe buna dreptate) cand a vorbit de conversie de 6% in baza unui studiu irelevant.Desi sunt un fan Google,  nu am gasit-o deloc a fi cea mai buna prezentare pentru ce reprezinta compania.

Nu ma mai agita de mult statisticile prezentate de reprezentantii marilor companii in conferinte. Cu toate acestea am avut o nelamurire legata de aceeasi prezentare. Informatia potrivit careia doar 15% din IMM-urile inregistrate in Romania ( 600 la numar spune Doina Costache) au site. Cu siguranta a avut cele mai bune intentii in prezentarea ei (a sustinut necesitatea prezentei online a IMM-urilor, macar cu un site de prezentare), poate ca asta este realitatea cifrelor pe hartie (si eu traiesc pe alta planeta) si  poate ca era cea mai relevanta statistica de prezentat in context, dar mie mi s-a parut irelevanta si putin deprimanta.

Cum, de aceasta data, nu sunt cea mai in masura persoana sa imi dau parerea despre ce s-a discutat la nici unul dintre cele doua evenimente, ma opresc aici cu aprecierile legate de prezentari. Dar pot cu siguranta sa am o opinie despre parcarile de la Crown Plaza si Crystal Palace.

De exemplu, daca la primul hotel am dat tarcoale, pandind eliberarea unui loc, la GPec nu am avut aceasta problema si am gasit o parcare generoasa pentru un eveniment cu un numar mare de participanti. Daca la Crown a trebuit sa las ceva banuti pentru doar o ora de odihna inghesuita a prafuitei albastrici (nici nu vreau sa ma gandesc cat au platit cei care au stat la tot evenimentul!), parcarea de la Crystal a fost gratuita.

De obicei nu bag de seama detalii de genul asta, dar cum de data asta am fost pe fuga intre intalniri si evenimente prin tot orasul, mi-ar fi placut sa nu imi petrec timpul alergand prin parcarile hotelurilor dupa un loc liber. Si uite asa am realizat ca poate o parte importanta din organizarea unui eveniment ar trebui sa fie si acest aspect – unde isi lasa sutele de oameni prezenti masinile si cat scot din buzunar pentru asta.

In rest oameni interesanti in ambele parti dintre care multi au facut naveta intre cele doua evenimente (sunt 365 de zile intr-un an, oare chiar nu se poate sa nu se mai faca doua evenimente legate de online in aceeasi zi?!), organizare buna, multe mentiuni online despre amandoua si cate o petrecere pentru fiecare in seara asta, de la care absentez cu succes.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

One Thought on “de la NetCamp la GPec

  1. Pingback: Just do it « « Spada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation