Va invit sa descoperiti lumea in imagini. Nu o lume perfecta sau imbunatatita, ci o lume reala, cu bune si cu rele, asa cum e ea.

Este vorba de o expozitie care cuprinde 170 de fotografii, premiate in cadrul competitiei internationale World Press Photo. Lucrarile surprind, pe o suprafata finita, realitatile complexe ale lumii in care traim: momente importante ale istoriei mondiale sau pur si simplu fractiuni care au schimbat destine, povesti comasate intr-un gest, obiceiuri si traditii tabu.

Impactul emotional al acestei expozitii este extrem de puternic si daca unele poze te vor face sa  zambesti induiosat, multe te vor cutremura sau uimi pur si simplu. Am ramas impresionata de imaginea mireasei sinucigase care este salvata in ultimul moment de un politist, de ipostazele unice de la Campionatul mondial de inot de la Shanghai, de imaginea Wagenyei care pescuieste traditional in raul Congo, de povestea din spatele tuturor imaginilor.

Fiecare poza este insotita de o explicatie scrisa (inclusiv in romana) care te ajuta sa o plasezi in context, descifrandu-i mai usor mesajul.

World Press Photo este cea mai importanta expozitie internationala de fotojurnalism si este prezenta in Bucuresti, intre 17 mai si 10 iunie, in Aula noului sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei (Noaptea Muzeelor este un bun prilej de a o vizita). Pe site-ul lor puteti gasi o parte din fotografiile expuse la Bucuresti si daca nu ajungeti sa vedeti expozitia merita sa il rasfoiti virtual. Va recomand, totusi, sa mergeti sa o vedeti live.

Sursa foto: World Press Photography

Din aceeasi serie:

One Thought on “De vazut: World Press Photo

  1. gigel bucurie on 05/18/2012 at 14:46 said:

    din contra, nu pe site gasesti o parte din imaginile din expozitie ci invers dar marite au un efect mult mai puternic decat pe web.

    daca tot ai zis de Shanghai – locul 2 la sports stories, uite aici intreaga serie (executia e superba dar subiectul a fost mult prea pamantean in comparatie cu strekla):
    http://www.worldpressphoto.org/photo/2012adamprettysps2-ak?gallery=2634

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation