GRAVIDISMEInca nu mi se vedea burtica atunci cand m-am bucurat de primele semne de intruziune in spatiul meu personal. Unii, cu mai mult spirit de observatie, nu au avut nevoie sa spun nimic. Pur si simplu au bagat de seama ca burta mea nu mai e lipita de coloana si s-au autosesizat in momentul in care am decis sa nu ma mai ascund sub tricouri largi si sa ma intorc la rochiile mele pe corp.

Una peste alta, m-am trezit cu oameni care nu schimbau cu mine mai mult de 2 cuvinte pana atunci, o parte din cei apropiati, amici sau colegi, barbati si femei … femei mai mult sau mai putin dornice “sa se ia”, actuale mamici sau gravidute (care o data cu capatarea acestui statut, sau in drum spre capatarea lui, au capatat pesemne, autoritatea dumnezeiasca de a stii tot si de a putea face lucruri pe care muritorii de rand nu le pot face) ca au inceput sa isi lipeasca din senin palmele de abdomenul meu, sa ma frece pe burtica cu zambetul pana la urechi sau sa ma palpeze de parca as fi fost la consult.

Ma intelegeti?! Treaba asta a venit ca un croseu de dreapta in plex pe care nu aveam cum sa il prevad. Pentru ca: pur si simplu nu fac box, nu mi-a spus nimeni ca asa se va intampla, nici nu mi-ar trece vreodata prin cap sa fac treaba asta fara sa cer voie persoanei in cauza (lasand la o parte faptul ca nu simt nevoia sa o fac).

Ma consider o tipa extrem de sociabila si toleranta: nu ma deranjeaza atingerea clasica pe brat, imbratisarile euforice, pupicii pe obrajori dar… treaba asta mi se pare echivalentul pusului mainii pe sanii sau fundul meu. Daca nu mi se schimba statutul m-ai fi frecat pe burta din senin in mijlocul unei conversatii?!

Macar daca ar fi intrat burta inainte mea in incapere si deja ar fi parut o parte a corpului care nu imi apartine sau asupra careia nu mai am drepturi…Ceea ce ar fi o nebunie pentru ca odata schimbat statutul eu nu decad din drepturile mele umane si nu cedez drepturile asupra diverselor parti ale corpului meu publicului larg.

Burtica mea o mangai eu si sotul meu si o palpeaza doctorul. Oricine altcineva este rugat sa ma intrebe, inainte de a trece la actiune, daca ma simt confortabil cu ideea.

P.S.1
Au existat si exceptii, normal, pentru ca fara ele nu s-ar confirma regula 😉

P.S.2
Frecarea burticii unei gravide nu aduce mai mult noroc decat mangaiatul mielului Vasilica, observatului berzelor si numararea cazaturilor in speranta ca te mariti. E suficient sa iti doresti asta din tot sufletul.

P.S.3
De neinteles pentru mine sunt in continuare (dar asta e, nu trebuie sa gandeasca si sa simta toata lumea ca mine) gravidutele care cer sa le mangai pe burtica. Practic iti smulg mana ca sa le simti buricul, mingiuta, cum se misca cel mic.

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation