fara-curentSa va explic:

Dupa prima trezire de dimineata (la 5) care se dovedeste un pic cam matinala pentru amandoi, la cea de-a doua (7) ne bucuram de un ritual care ne lumineaza ziua: cantam si dansam cand ne schimbam, ne luam Vigantolul razand in hohote si gangurind, mancam linistiti si chiar atipim pe burtica fara crampe si dureri imediat dupa. E cea mai minunata interactiune a zilei pana acum asa ca se fac poze, se trimit la bunici, se suna Tatal si se anunta ca viata e misto samd.

Urmatorul pas este somnic de voie, mic dejun luat in tihna sau trebaluit prin casa fara dureri de cap. Astazi insa a fost: curent lipsa! Sun de indata administratorul si la ENEL sa ii anunt ca sigur e o avarie si aflu de la ultima ramura  a celor 2 numere formate, de la o voce cu o dictie atat de proasta incat va jur ca am sunat de 3 ori ca sa inteleg ce spune, ca azi de la 9 la 18, ENEL a decis sa modernizeze reteaua si ne lasa cu ochi in soare. Nici un anunt la avizier, nici un email, SMS…  Nuuuuuu, ENEL  pune anuntul asta pe pagina lor de Facebook (am aflat ulterior) si pe site si si vede linistit de treaba. Pentru ca, nu-i asa, fiecare dintre noi intram o data la ceva timp pe paginile ENEL  sau le dam un telefon din senin sa vedem care e statusul in zona noastra. Nu pot decat sa sper ca este o manevra jalnica sa isi creasca unicii pe site si fanii pe pagina ca altfel este clar o bataie de joc fata de abonatii lor (exista alternatie destul de bune la serviciile voastre, stiti, nu?)

Revenind. A fi mama m-a invata pana acum, printre altele, ca poti supravietui o zi si o noapte in acelasi rand de haine (le poti numi pijamale sau haine de casa), ca te poti spala pe dinti si fata la ceva timp dupa ce te ridici din pat si sa mananci la fel. Asta inseamna ca te poate prinde pranzul lejer fara sa apuci sa faci absolut nimic pentru tine.Totul depinde de buna dispozitie a Copilului. Nu sunt pregatita insa pentru o stare de avarie. Nu am evaluat niciodata impactul unei asemenea situatii in rutina zilnica.

Si ca sa vedeti cat de depedenti suntem de energia asta electrica, astazi pentru ca domnii au binevoit sa ma lase,  fara previz, cu ochii in soare nu am beneficiat timp de apropae 9 ore de: apa, caldura, microunde (bine ca e plita pe gaz), bariera la parcare, lift, Wi-fi. Lucruri de care te bucuri in general dar de care depinzi cand ai copil si a caror lipsa te sechestreaza efectiv in acesta situatie.

Ce fac mama si copilul cand sunt sechestrati in casa? Copilul ce vrea el dar mama cumpara tot Internetul.

O sa sune ciudat dar am fost „salvata” de bateriile externe pe care le tinem incarcate, cartela de telefon cu plan tarifar excelent, cele doua telefoane si laptop. Am supravietuit practic online toata ziua. Nu e neaparat o noutate. Doar ca de data asta am purces a ma concentra la a achizitiona lucruri importante pe care le aveam  de ceva timp in plan dar a caror achizitie o tot amanam: un scaun de masina si un sistem de purtare pentru copil. Cam o jumatate de rinichi a costat distractia asta. Si daca le-am luat,  am mai adaugat pe lista o gramada de accesorii mai mult sau mai putin necesare: cagula de merinos, jambiere, oglinda masina etc. Nu pare o investitie majora dar am cedat inca un sfert din al doilea rinichi. Am avut nevoie de 30 de minute, o conexiune la Internet si un card pentru asta.

Despre ce si cum am ales sa cumpar va povestesc alta data (ce mai strica un articol cu sfaturi si opinii pe tema!?), important este ca acum pot sa confirm personal toate rezultatele studiilor platite cu bani grei, de FMCG-uri in general: noi, mamele, sunt  mina de aur pentru cei care vand online.

sursa foto

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation