World Press Photo of the Year 2013 - John StanmeyerCea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București anul acesta, incepand cu data de 8 mai. Expozitia, organizata de Fundatia Eidos, va fi deschisa pentru public in intervalul 8 – 29 mai 2014, in Piata Universitatii din Bucuresti. Daca imi aduc bine aminte anul trecut sau acum doi ani a fost gazduita de Biblioteca Nationala si a fost absolut superba, mai ales ca fiecare imagine este insotita de o scurta poveste care o plaseaza in context.

In cadrul expozitiei, veti putea admira Fotografia Anului la World Press Photo – celebra imagine a fotografului american John Stanmeyer, care ilustreaza o serie de imigranti africani pe tarmul orașului Djibouti in timpul noptii, ridicandu-si telefoanele in aer in incercarea de a capta un semnal necostisitor din tara vecina, Somalia – pentru a reinnoda legaturile cu rudele din strainatate.

Expozitia de la București include 140 de fotografii si face parte din expozitia anuala internaționala World Press Photo, care calatoreste in intreaga lume, fiind montata in peste 100 de locatii din peste 45 de tari si vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie.

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation