flori de 8 martieDe 8 martie, in piata … b a l a m u c ! Tone de flori la preturi din alta galaxie, cerute cu tupeu de mustaciosi colorati si infoiate in fuste colarate. Omul muncitor, care trece prin piata in drum spre casa, sleit de  puteri dupa o zi de munca nu se mai agita. Vrea sa ofere ceva simbolic. Si cumpara. Nu-l intereseaza prea mult pretul pentru ca oricum nu va lua un cos de trandafiri iar jumatatea va fi multumita si cu un fir atata vreme cat gestul exista. Ce conteaza ca planta aia aproape ofilita sau cosuletul plin de sclipici si panglici aurii sau roz au costat o avere!?

M-am revoltat ca nu inunda toti Piata de Flori cu ocazia unor asemenea zile. Sa vezi acolo preturi si negocieri si cu ce ai dat la hotii astia pe un buchet, dai pe un brat de flori proaspete cat sa fericesti toate vecinele. Imi venea sa ii trag de maneca si se le soptesc la ureche secretul. Marele secret! 🙂

Si apoi am vazut un muncitor in varsta, cu hainele prafuite si un fes plin de var,  care tinea delicat in mainile-i butucanoase o zambila ambalata. Asa … ca si cand era o comoara. Medita  la pretul pe care il auzise. S-a scormonit in buzunare,  a platit incet in monezi si apoi a plecat grabit. Putin mai sarac la buzunare dar cu un zambet pe fata.

Si mi-am dat seama ca daca nu ai  masina sau timp, banii luati cu japca de cei care iti aduc zambila la nas par justificati dupa o zi plina. Ea sa fie fericita.

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation