L-am vazut de indata ce am intrat in cel de-al doilea cort. Ma astepta pe mine, asta e clar! Si drept urmare, domnul care pazea toate Lamborghini-urile a dat la o parte cordonul rosu de catifea si m-a invitat direct sa ma urc la volanul veteranului. Cred ca imi luceau ochii ca la pisici noaptea de nici nu a fost nevoie sa ii explic ca vreau sa ating minunatia aceea cu mainile mele.

Un Ford Mustang din ’66 reconditionat si in perfecta stare de functionare. Credeti-ma ca pe nici o alta masina nu ar arata mustangul ala din fata mai bine. Marea mea uimire a fost ca avea cutie de viteze automata. Am condus si automate dar parca tot cand schimbi vitezele simti ca esti sofer. Nu este asadar preferata mea, dar pentru o asemenea furie care nu poseda servodirectie, orice ajutor, oricat de mic, e apreciat.

Avea culoarea aceea de cer contopit cu soseaua intr-o plimbare prin desert. Nu albastru si nici azuriu, turcoise sau bleu cum ar fi tentata sa decline o femeie.  Mi-a parut a fi un fel de declaratie masculina: am o culoare perfecta pentru liniile mele, punct.  Liniile acelea drepte si ferme si cateva zgarietauri fine pe  nichelul stralucitor ca o patina a timpului. Cate povesti o avea sub capota?!

[flagallery gid=10 name=Gallery]

Poate ca im traiesc perioada vintage dar pentru masina asta m-as trezi  la timp sa prind rasaritul soarelui pe autostrada. In California de preferinta. Sincer. M-as sacrifica.

In rest nici ca m-a mai interesat ceva prin SIAB anul acesta, nici Camaro-ul sau GT-ul nu m-au facut sa ma infior ca acel Ford Mustang. Nici liniile curbe sau tehnologiile de varf nu m-au mai impresionat. Mi s-a parut totul prea nou, prea automatizat pentru mine, care doar ce descoperisem o poveste.

Din aceeasi serie:

One Thought on “Mustacind la un Mussssstang

  1. Pingback: SIAB 2012 - Bucuresti - Imagini, Masini | Mindfields

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation