Nici nu pot sa va spun de cat timp o fac. Pentru ca asta ar insemna  sa nu ma rusineze ideea de copil obraznic sau sa nu imi fie frica sa infrunt numarul anilor. Cert e ca inca nu aveam buletin pe atunci. Si s-au scurs niste ani.

Am tusit la primul fum?nu La primul pachet?nu Nici acum nu pot sa spun ca behai din acest motiv

Imi place?nu Imi miros hainele, parul, degetele.

M-am gandit vreodata sa ma las? Am cochetat cu ideea.

Cea mai mare teama? Sa nu ma ingras.

Am incercat vreodata? Da, o perioada scurta si m-am reapucat taman de aiurea si de plictiseala in tara in care parea imposibil acest lucru: America.

Se spune ca  fumatul este un obicei social. Se poate. Dar nu pot sa va spun cat de mult ma pot bucura singura singurica de o tigara in pauzele de munca.

Cu gandul tremurand am pus ca si dorinta pe 2010 si pe aceea de a nu mai fuma. Tremurand pentru ca tot ce pot spune este ca stiu exact ca pana cand nu iti doresti  cu adevarat ceva …acel lucru nu iese.

Va pot recomanda sa cititi Metoda Usoara  – Allan Carr, ce a reusit sa imi convinga nenumarati cunoscuti sa nu mai fumeze. Pe mine m-a ajutat sa ma apuc de NLP dar cam atat. Poate pentru ca nu mi-am propus cu adevarat.

Poate ca nu constientizez cu adevarat de ce vreau sa las fumatul si daca vreau acest lucru (nu e dreptul meu sa nu am de gand sa ma las? cine decide daca este cu adevarat un viciu sau nu?).Poate descopar ca e chiar sanatos sa nu ma las.

Dar poate daca ma gandesc si vorbesc deschis cu oamenii despre acest lucru voi reusi sa ma dumiresc. Si nu vreau ajutor specializat sau oameni porniti sa imi dea sfaturi.

M-am gandit ca blogosfera este locul perfect pentru a porni discutia mea. Asa incat am facut un chestionar cu micile mele curiozitati si nelamuriri.

FUMEZI?

V-as ramane recunoascatoare daca ati alege sa ii oferiti cateva minute din timpul vostru si sa il trimiteti si catre cunoscutii vostri sa o faca. Am sa public rezultatele pe blog si poate ne vedem la o „tigara” sa discutam mai in amanunt (organizam un flash pe facebook, sau trantim o leapsa ca sa intalnim oameni noi ca si noi: fumatori sau nefumatori sau fosti fumatori)

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

2 Thoughts on “fumez si asta nu e cool anymore

  1. si io fumez de o mie de ani. acum, insa sunt fumator ocazional. adica numai la chefuri sau cafenele. saptamana asta am decis sa nu fumez deloc… ca-s si falita

    nu stiu cum fac. nu e viciu. simt nevoia uneori. nu pot sa fumez singura ca ma ia ameteala.

    am o prietena care a citit si ea o carte si s-a lasat. pentru putin timp. acum e si ea fumatoare ocazionala.

  2. fumatul asta ocazional mi se pare la fel de rau ca si cel permanent. adik nu imi pot inchipui vreo diferenta notabila intre a baga 20 de tigari pe zi in tine sau 20 de saptamana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation