Acesta nu este un post despre bulimie, pofticiosi de dulciuri sau amatori de retete culinare. Acesta este un post despre cum lucrurile mici ne fac viata mai frumoasa si despre timpul petrecut facand lucruri care ne fac fericiti.

Sambata aceasta, la invitatia Andressei am petrecut cateva ore bune, la atelierul de decorat briose sustinut de Ioana Manac. Eu, Andressa, Inozza si inca niste doamne, am framantat fondantul, l-am colorat, decupat sau modelat si apoi ne-am pus pe ornat, pentru ca briosele ne asteptau cuminti in cutia fiecareia, gata delicios preparate timp de o noapte de catre gazda.

 

Care gazda, Ioana cea zambitoare si luminos de calma, este proprietara de funkycakes.ro si viitoare eleva a cursului de decorat torturi sustinut de Buddy Valastro (Cake Boss, TLC) la New Jersey, in noiembrie. How about that, dude!?

Eu am fost, timp de cateva ore, in lumea mea de porcusori, pisici, catei, ursuleti si girafe, fondant si crema de unt, mazgalindu-ma pe maini (hainele au scapat ca prin minune) si uitand de To Do Lists, apeluri nepreluate si alte obligatiuni sociale. Am fost copil si femeie intr-un univers pe care il accesez rar dar pe care, datorita workshop-ului si tips-urilor Ioanei am de gand sa il vizitez mai des, daca se poate tot in cadru organizat pentru ca singurica nu este la fel de placut. Rezultatele eforturilor mele pot fi admirate in imaginea de mai sus. Si pot sa va spun ca au fost si tare bune.

Cel mai minunat lucru din toata experienta este ca, spre deosebire de modelarea cu Fimo sau lut, cand decorezi cu fondant si crema de unt, esti libera sa faci curat la locul de munca prin „degustarea” delicioaselor resturi pentru ca totul nu doar arata si miroase bine dar este comestibil. Aceasta operatiune este extrem de indicata pentru ca te vei simti implinita (satula!) si vei reusi sa ajungi cu briosele intregi acasa, spre fericirea tuturor pofticiosilor.

 [flagallery gid=24 name=Gallery]

Pentru ca ne-am simtit excelent, am decis, impreuna cu fetele, sa ne rezervam un loc si la atelierul de produse cosmetice home made unde vom crea propriile noastre unturi de corp, exfoliante si spray-uri de fata.

Voua va propun sa identificati un week-end in care gasiti loc la unul din atelierele Funky Cakes (din cate am inteles multe sunt deja amanetate si trebuie sa verificati disponibilitatea locurilor din timp), sa va luati de mana amicele si sa petreceti cateva ore descoperind ca fericirea vine din lucruri mici.

In mare, un workshop FunkyCakes costa cam 100 de lei iar suma include toate materialele si ustensilele necesare, suportul de curs, o bautura la alegere (workshop-ul s-a tinut la Serendipity Tea), o companie placuta si o gazda ca-n povesti.

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation