GrandCinema&MoreStiu ca nu este aceeasi senzatie sa vezi o piesa de teatru la cinema ca atunci cand te afli alaturi de actori si ceilalti spectatori in sala. Nimic nu poate inlocui murmurele dintr-o sala in care se sting luminile cand bate gongul, vocea grava care rosteste prima replica (cel putin in unele piese), mirosul acela de lemn al scenei, poate chiar parfumul actorilor sau mirosul tigarii aprinse de vreun personaj in timpul piesei. Nu ai cum sa traiesti intr-o sala de cinema o piesa cum ai face-o daca ai fi chiar in sala teatrului. Cu toate acestea, o transmisiune de calitate sau o piesa excelenta pe care nu ai altfel cum sa o vizionezi (pentru ca se petrece in alt oras, de exemplu) pot sa schimbe detaliile un pic.

***

Grand Cinema & More anunţă parteneriatul oficial cu Festivalul Naţional de Teatru, prin intermediul căruia va găzdui în premieră două spectacole din cadrul celei de-a 24-a ediţii a evenimentului: Vorbe, Vorbe, Vorbe cu Ion Caramitru şi invitatul său, violoncelistul Adrian Naidin, şi Rinocerii, regizat de Robert Wilson, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova.

Pe 2 noiembrie, la ora 19.00, Grand Cinema & More va transmite în direct de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova un spectacol de seamă din programul Festivalului Naţional de Teatru: varianta spectacolului Rinocerii de Eugène Ionesco regizată de celebrul Robert Wilson. Spectacolul, parte din seara dedicată închiderii Festivalului Naţional de Teatru, oferă iubitorilor de teatru şansa de a viziona această punere în scenă unică, pentru prima oară, în direct.

Rinocerii, semnat de Robert Wilson, este unul dintre cele mai ample şi mai importante proiecte teatrale din România, un grandios spectacol multimedia ce aduce la viaţă universul ionescian. Din distribuţie fac parte 23 de actori ai Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Ii amintim aici pe Ilie Gheorghe, Claudiu Bleonţ şi Valer Dellakeza.”

#DeVazut, zic eu!

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation