Atat de simplu dar atat de greu de inteles  intr-o societate de consum, prea preocupata sa indeplineasca niste obiective setate de altii si prea putin interesata de a intelege sau experimenta.

Din seria muncesti prea mult ca sa ai timp sa faci bani sau esti prea ocupat sa traiesti ca sa mai si gandesti, fraza din titlu ar trebui sa ne puna pe ganduri cel putin in privinta intoxicarii cu mesaje false  de care suferim in fiecare zi.

Harta nu este teritoriul este prima dintre presupozitiile pe care se bazeaza NLP-ul.  Fascinata  de ceva timp de metoda, m-am apucat constiincioasa sa rasfoiesc Internetul si sa cutreier librariile in cautarea unor materiale care sa ma ajute sa aflu cat mai multe. Dezamagita de editiile in limba romana a unor carti care se doreau orientative, m-am resemnat cu documentele in engleza (ca deh, doar nu or fi inventat romanii NLP-ul)

Niciodata nu mi-a placut idea de a citi carti de specialitate in limbi straine. Da, de acord ca Shakespeare  suna cum trebuie in engleza, Baudelaire in franceza si un Sadoveanu  sau Creanga nu ar avea niciodata aceeasi savoare in alta limba decat romana.

Dar tocmai pentru ca vorbim despre Programare Neurolingvistica  cred ca este important pentru mine sa citesc direct in limba mea. Ca doar ii trimit informatii eminentei cenusii si ar fi pacat sa mai facem niste zgomot pe drum cu traduceri si adaptari aproximative cand incerc sa ii dau niste comenzi.

Acum insa pot sa anunt incantata ca am gasit o carte in limba romana care se dovedeste a fi ghidul perfect pentru initierea in NLP (Programare Neurolingvistica). Desi am achizitionat-o constiincios dintr-o librarie, dupa o experienta de comert electronic ratat in raport cu editura care a publicat-o,  am sa o recomand de pe site-ul lor (unde e un pic mai ieftina).

Nu va asteptati la rezultate magice sau rapide sau vreo gaselnita fenomenala. Sunt lucruri de bun simt si stiute, in fapt, de toata lumea, dar a caror valoare o omitem  sau am uitat-o o data cu maturizarea. In schimb, o data intelese si puse in practica metodele NLP iti pot revolutiona viata sub o sumedenie de aspecte.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation