Improvizam zi de zi. Nu e ca si cand cineva ne-ar spune de dinainte replicile perfecte pentru conversatii savuroase sau cuvintele cele mai potrivite pentru situatii delicate. Improvizatia face parte din cotidian si nici nu constientizam provocarea permanenta  la care ne supune statutul de fiinte sociale. Uneori o facem cu succes, alteori ramanem fara replica si cateodata nici macar nu acordam suficienta atentie raspunsului nostru pentru ca nici celalalt nu este dispus sa ne auda.

Insa sub lumina reflectoarelor, cu microfoanele deschise si o sala plina,  improvizatia devine arta si nu este la indemana oricui. Combinatia de talent, carisma, concentrare, atentie la detalii si anticipare, capacitatea de conectare si interactiune cu publicul in timp real, fara a necesita un scenariu invatat pe de rost, ar trebui sa faca parte din  setul de calitati ale oricarui actor. Cu toate acestea nu toti actorii fac spectacole de improvizatie.

Cei din Trupa Obligó fac. Si le fac bine. Baietii astia sunt conectati, ca sa zic asa, bine de tot.

Spectacolul lor este un uimitor exercitiu de atentie, concentrare si coordonare al intregii echipe. Pana si atunci cand nu le iese improvizatia perfect, e in regula ! Pentru ca merg mai departe doar atat de cat trebuie sau pur si simplu se opresc. E ca in viata – nu e totul perfect. Dar traiesti si asta este minunat.

Pe langa toate aceste „detalii”, ce mi-a placut cel mai mult la show-ul lor de duminica asta din Joy Pub a fost ca NU am auzit nimic de blendere si alte obiecte des intalnite in gura celor care fac stand-up. Mi-a placut ca se distreaza o data cu spectatorii si implica sala in jocul lor de la un capat la altul. Mi-a placut ca au refuzat sa improvizeze pe situatii si caractere pe care le-au mai jucat  (adica ei chiar incearca ceva nou mereu). Am sa mai merg asadar cu incredere la cel putin inca un spectacol sezonul asta, pentru ca in mod cert (desi cred ca exercitiile vor fi similare) va fi altfel.

Si, cu toate ca, nu TREBUIE sa faci nimic in viata, eu zic ca este OBLIG (ó) –atoriu sa ii vedeti in actiune macar o data.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

3 Thoughts on “3,2,1…O-bli-gó !

  1. Alex Csesimi on 04/10/2012 at 10:30 said:

    multumim frumos

  2. Pingback: Ce facem in Bucuresti in Week-end? | Provinciala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation