Ieri seara in statia tramvaiului 34 o tiganca se invarte agitata in jurul unei banci, bolboroseste in limba ei ceva si impinge scurt si furios degetul in fruntea  unui reprezentant al sexului masculin asezat dar, in echilibru instabil. Alaturi de ea un baiat si inca un barbat de aceeasi origine privesc cu mare atentie scena, usor amuzati.

 

Vine tramvaiul si intreg alaiul urca.Ea ocupa ca o doamna un scaun in timp ce individul care parea usor ametzit spre paralizat de aburi bahici isi schimba atitudinea. Tipa in tziganeste la femeia, care, brusc s-a linistit; se roaga in romaneste la Dzeu ingenunchind in fata unui geam si privind in tramvaiul din sensul opus. Isi blesteama zilele si spune ceva de sumele de bani pe care le-a trimis acasa si apoi…iar nu mai inteleg nimik (imi propun rapid sa invat tiganeste, cu toate ca Mihai eroul intamplarii din tren ne-a povestit ca tiganeasca nu este o limba ci o adunatura de dialecte si nu se invata scris ci doar prin viu grai, de unde trag eu concluzia ca ar trebui sa ma cam mut intre ei daca vreu sa imi indeplinesc dorinta asta).

 

Una peste alta, datorita starii de…”bine”, individul incearca, folosind miscari incetinite, sa o calce in picioare pe femeie. Baiatul si celalat barbat nu spun nimik, pastreaza aceeasi atitudine de ascultatori, incearca totusi sa se interpuna intre agresor si femeia care nu mai reactioneaza de nici o culoare. De vreo doua ori, aparent ajuns la capatul puterilor si rabdarii, barbatul vrand sa demonstreze…ceva, dar nu stiu inca ce, isi da jos pantalonii si impartaseste tuturor imagina barbatieii sale.

 

Coboara dupa cateva statii cu totii, fara sa inceteze spectacolul.

 

De retinut: uite asa se face loc intr-un tramvai foarte aglomerat la aceea ora (cu toate ca spatiul era impartit de multe persoane, o zona serioasa se eliberase total in jurul scandalagiilor). Evident tot romanu’ s-a uitat, a ascultat, s-a indignat si …cam atat.

 

 

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation