Cand vine vorba de aspect exterior, in general, la femei e simplu: ori iti place ori nu-ti place. Cand am vazut prima data Nokia J-ul am fost pur si simplu cucerita – 8 grame de eleganta  inoxidabila.

 

O casca mica si simpla care se apropie de forma unui bluetooth doar atunci cand se afla in teaca (suportul pentru alimentare şi transport  sau odihnitorul”, pentru cunoscatori :)).

Nu e de mirarea ca a primit numeroase premii pentru design. Este, la propriu,  o bijuterie techie pentru femei.

I-am testat si bifat cu succes compatibilitatea cu un Nokia E63, un Black Berry 8520 si un Black Berry Bold 9700 (pe pagina oficiala Nokia gasiti o lista completa cu terminalele Nokia compatibile), dar din cate mi-am dat seama functioneaza cu orice telefon mobil care are bluetooth.

Desi se spune ca bateria dureza maxim 5 ore, am reusit sa il folosesc o zi intreaga (si ziua mea nu are 5 ore!) din care 2 h au fost vorbite in continuu. In aceste conditii, cum in asteptare ar trebui sa tina vreo 3 luni, probabil ca m-ar astepta cuminte si gata de actiune o vesnicie. De asemenea permite 2,5 h de conversatie dupa doar 15 minute de incarcare (magic pentru agitatii care cateodata nici pe astea nu le au).

Bluetooth-ul are o raza de actiune de 10 m, ceea ce mi-a permis sa imi uit telefonul in masina in timp ce foloseam J-ul si sa ma mir la etajul 1 de ce mi s-a intrerupt convorbirea.

Sunetul este excelent (atat pentru emitator cat si pentru receptor ) indiferent de zgomotul ambiental (si credeti-ma ca 5 oameni din biroul meu pot sa emita la decibeli cat o masa de revolutionari daca vorbesc in acelasi timp). Si asta se intampla pentru ca este echipat cu DSP (Digital Signal Processing) si AEC (Automatic Echo Cancellation). Ce-i drept am citit in carti de ele, eu m-am bucurat doar de efecte – calitate audio de exceptie.

 

[flagallery gid=4 name=”Gallery”]

 

Manualul, pe care eu nu il citesc din principiu (din principiu: daca nu sunt in stare sa ii dau de cap fara manual inseamna ca nu e de mine), este extrem de simplu, clar si scurt. Un lucru minunat atunci cand m-am impiedicat de …BUTON!

Butonul unic ce a reusit sa ma scoata din minti – mare gaselnita de design, oribila usabilitate pana cand nu citesti manualul si nu inveti cat dureaza o secunda. Asta pentru ca micul-minuscul buton pozitionat pe J exact in zona in care ai pune degetul sa il pozitionezi in ureche, indeplineste constiincios toate functiile minunatiei tehnologice. Si pentru ca trecerea de la o functionalitatea la alta (on/off, apel in asteptare, verificarea nivelului bateriei etc) se face numarand diverse cantitati de secunde pentru a face switch de la una la cealalta. Si stim cu totii ca timpul se scurge mai repede atunci cand te grabesti iar treaba asta cu numarat secundele mie mi-a tot dat cu virgula. Drept urmare l-am stins cand vroiam sa schimb linia, m-a rugat ca spun cu voce tare comanda cand am vrut sa il sting si mi-a format numarul anterior cand doream sa il conectez la alt dispozitiv. Cu toate acestea, apelurile se gestioneaza usor dupa ce i-ai dat de cap.

O simpla cautare pe net imi arata ca pretul este undeva in jur la 300 RON si inca nu au aparut varaiantele contrafacute sau SH. O veste buna, zic eu, pentru ca il pastreaza inca oarecum pozitionat in linia wanna- have-hard-to-get-ellite.

L-as inchina, asadar, pe J, femeilor active si cochete fara nici o retinere!

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

4 Thoughts on “J…The J

  1. Pingback: Investesc sau nu 300 RON intr-un Nokia J ? | Provinciala

  2. Pingback: Gadget-urile de luni (III) | Provinciala

  3. He he he, ia uite cine face review-uri de gadget-uri. Nice one, loved reading it. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation