Va povesteam acum ceva timp despre Lectia de prim ajutor la care am luat parte si despre cat de utila si importanta consider ca este un asemenea program pentru orice om din Romania. Revin astazi asupra subiectului pentru ca am primit vesti minunate legate de el.

Incepand cu luna august 2012, utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS si Android pot descarca si utiliza aplicatia cu solutii de prim ajutor oferita in cadrul programului „Lectia de prim ajutor”, dezvoltat de ING Asigurari de Viata si Asociatia MaiMultVerde in parteneriat cu SMURD. Pentru fiecare descarcare a aplicaţiei Lectia de prim ajutor, ING Asigurari de Viata va dona 1 euro catre SMURD.

 

Aplicatia este prima de acest fel disponibila in limba romana si poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play.

Componenta cea mai importanta a aplicatiei este motorul de cautare. Acesta „interogheaza” baza de date a aplicatiei si ofera situatiile de urgenta si solutiile corespunzatoare cautarii. Alegand raspunsul care se potriveste cel mai bine situatiei date, utilizatorul va fi ghidat pas cu pas in acordarea primul ajutor pana la sosirea ambulantei. Aplicatia beneficiaza si de un buton cu apelare rapida 112.

Sunt incantata si surprinsa in mod placut de felul in care evolueaza proiectul, de cum arata noul lor site (poti acum, prin intermediul unui formular, sa si adresezi intrebari medicilor SMURD referitoare la anumite situatii speciale dar si sa contribui cu informatii noi la situatiile deja existente). Cei care doresc sa fie la curent cu ultimele informatii postate pe site o pot face abonandu-se la newsletter-ul de pe site ( o sa o fac si eu ca sa vad daca se tin de cuvant) sau isi pot testa cunostintele printr-un quiz.

Asadar, chiar daca nu ajungeti sa participati la o Lectie de prim ajutor, si poate nu aveti timp sa rasfoiti site-ul cat statti in fata calculatorului, va invit sa descarcati aplicatiape telefon pentru ca este, poate cel mai util instrument pe care coordonatorii proiectului l-au putut pune la indemana pana in acest moment.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

One Thought on “Lectiadeprimajutor.ro pe telefon

  1. Felicitări Andreea! Eşti câştigătoarea concursului #Inovaţia Oriflame!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation