Mizerabilii - filmulSa incepem cu inceputul: in primul rand vorbim despre filmul in engleza inspirat de un autor francez. Iar mie imi plac filmele frantuzesti in varianta lor originala si nu cele prelucrate de americani. Am subliniat inspirat pentru ca, din pacate, mai departe de cantarea fiecarui oftat pe o asa zisa linie melodica, filmul este o transpunere a cartii si nu aduce nimic nou ca viziune sau interpretare.

Urmeaza pasul doi: nu toate ecranizarile dupa cartile pe care le-am citit la vremea lor mi se par reusite. Poate ca sunt de vina eu, ca mi-am creat alta imagine in minte.


Trei: parca nu poti sa faci musical din orice. Ati vazut Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Moulin Rouge, Mary Poppins sau Sunetul Muzicii ? Atunci v-ati stricat. Adica nu veti putea aprecia adevarata valoare a Les Misérables pentru ca stiti deja ce inseamna un musical reusit.

Patru: Interpetarea unui act artistic, de orice fel ar fi el, este subiectiva. Merg la opera, teatru si balet de mica si am terminat si un liceu de profil, deci nu pot fi acuzata ca nu pricep cum functioneaza treaba. Si in aceste conditii nici un scor de pe IMDB sau vreo nominalizare la Oscar nu a reusit sa imi influenteze opinia. Filmul asta laudat, pe mine nu m-a impresionat.

Cinci: La fel ca si in carte, fragmentele Cosette si Gavroche mi-au placut enorm. Or fi fost de vina actorii excelent alesi sau slabiciunea mea pentru aceste pasaje, nu as sti sa va spun. Dar da, din cele aproape 3 ore, interventia lui Sacha Baron Cohen (Thenardier) si a Helenei Bonham Carter (Mme Thenardier) sunt un suflu de aer proaspat si justifica prezenta in sala de cinema.

Dar: Les Misérables are o distributie excelenta iar actorii joaca minunat. Din pacate unii si canta cu propria lor voce si din fericire unii chiar par a fi facuti pentru asta.

Nu va zic sa nu mergeti sa il vedeti. Mergeti. S-ar putea sa va placa. Eu una as mai citi o data cartea.

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation