Din seria: vrem in week-end la racoare, am trecut Dunarea sambata asta la fratii nostri bulgari. Drum lin si scurt din capitala, cazare ieftina la stele 3 la numar, clar varianta preferabila traseului spre litoralul autohton, aglomerat si scump. Luat cu noi una bucata cuplu fain pe care l-am si molipsit de pofta de rummy. Umplut un portbagaj cu prosoape si multe vise indraznete despre racoare, relaxare si  lipsa de conexiune.

Ca o scurta paranteza, la noi platesti cam 28,7 RON taxa de pod si pana la jumatatea bulgareasca ai parte de gropi, hopuri si gauri, iar la ei 2 euro sau 4 leva si te bucuri (pe urmatoare jumatate de pod) de asfalt intins. QED! Am incheiat paranteaza.

Ajungem la locatie (motiv de vise cu o saptamana inainte de cand am facut rezervari) si cautam din ochi piscina de pe malul Dunarii si cea de la poalele dealului unde ne planificasem sa ne aciuam chiar inainte de a ne lua camerele in primire. Si le-am zarit intr-un final. Erau acolo cele doua piscine in care ma balacisem anul trecut. Una era plina de pamant (probabil ca pregateau si niste fertilizator pentru ca la anul sa planteze rosii si castraveti bulgaresti) si cealalta plina de ciment (nu avem nici la acesta ora o explicatie logica pentru acest gest). De ce, Dzeule, de ce?! m-am revoltat  fix o secunda cand am constatat situatia. Dupa care am vrut sa ma intorc in Bucuresti, sa dorm covrig sub aerul conditionat pana i se epuizeaza freonul.

Noroc cu ceilalti 3 oameni care au ramas pozitivi si optimisti si unul din angajatii locatiei care rupea engleza (da, doar unul) care ne-a facut viata mai usoara si mai frumoasa (motiv pentru care s-a imbogatit, la propriu) desi credea ca romanii sunt niste betivi si se mira ca noi nu prestam alcool (la 40 de grade ce sa bei in afara de apa?!) Dupa ce am verificat toate locatiile ce posedau piscina din zona si ne-am declarat nemultumiti de raportul calitate pret, rata de ocupare si program stupid , ne-am intors la prima dragoste unde ni se pregatise o piscinica pentru noi, doar pentru noi … patru. Si a fost divin, si liniste si pace si racoare si soare si nu am simtit dor de mare si am avut si o conexiune tare 🙂

5 invataturi ale mini trip-ului la Ruse

 1. Daca piscina exterioara nu e acoperita in timpul noptii si personalul e fara chef, cineva va trebui sa stranga cu plasa de curatare toate musculitele depuse peste noapte. Acel cineva pot fi chiar EU. Uite asa m-am gandit ca in caz de colaps economic as putea face bani seriosi lucrand ca poll girl pe la bogatasi. Pentru ca ma pricep.
 2. Daca ai nevoie de ceva de la farmacie in Ruse, orice, mai bine te intorci direct in Giurgiu. E mai eficient din toate punctele de vedere. Farmacistele lor nu stiu decat sa citeasca chirilice, sa scrie chirilice si sa te priveasca chirilic. N-au nici un strop de bunavointa proactiva. Poate ca muream daca nu luam pastila aia atunci.
 3. Daca cineva joaca rummy cu tine pentru prima data dupa 20 de ani, asta nu inseamna ca nu poate incheia ultimul joc al serii cu o „pisica” (joker pentru neinitiati).
 4. E ok daca termometrul din piscina are forma de delfin si ii dai un nume (Rex Catel sa zicem) si te joci cu el doua zile prin apa, aruncandu-l, chemandu-l, alintandu-l. E ok .
 5. Oamenii, adica locuitorii din Ruse, au restaurante faine si ieftine cu ospatarite zambitoare si vorbitoare de engleza. S-ar putea sa fie mai eficient sa trageti o fuga pana la ei pentru o masa pe o tereasa minunata pe malul Dunarii sau in centrul orasului Ruse decat sa ramaneti in Bucuresti.

Din aceeasi serie:

7 Thoughts on “Patru intr-o piscinica

 1. Reeeeeex!

 2. Catel! :))

  6. Cand faci rezervare telefonica e bine sa intrebi daca piscina e umpluta cu apa si daca nu cumva e din aia gonflabila 🙂

  Sau poate e mai bine sa nu intrebi si sa te descurci la fata locului cu ce ai. Eu cred ca a iesit mai bine asa. Unde naiba mai gaseam noi piscina privata in toiul verii? 🙂

 3. provinciala on 08/07/2012 at 13:35 said:

  @ciupercutza da da, buna asta a 6 – a:) eh, ai vazut ca ma pricep sa fac rezervari

 4. Dolphi! 😛
  7. Nu ceda la gândul că cei care te pizmuiesc aflând că ai plecat fara ei îţi pot purta ghinion… 🙂

 5. provinciala on 08/07/2012 at 14:28 said:

  @dorin karma bro’:)

  aaa si CATEL!

 6. am fost la nisovo anul trecut de 1 mai la o cazare faina cu piscina. dar nu m-as mai duce in bulgaria. niciodata 🙂

 7. provinciala on 08/09/2012 at 13:18 said:

  am avut si experiente placute si neplacute. una peste alta nu as trage linie sa trag o concluzie pentru ca in mod cert la raportul calitate pret stau inca mult mai bine decat litoralul romanesc. si de cat sa pierd 3 ore blocat pe drumul spre marea noastra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation