the giantCei de la Sun Plaza Shopping Center gazduiesc, in premiera nationala,  lucrarile artistului Max Streicher. Este vorba despre o  expozitie de arta contemporana ce reuneste o serie de lucrari neconventionale ale acestuia. Lucru pe care il veti observa cu usurinta daca o data intrati in mall veti ridica privirea : de la cai uriasi pana la oameni gigantici, copaci si norisori plutesc linistiti la tot pasul.

“Niste baloane mari”, ati spune. Da, dar forma, materialele si marimea acestora, precum si faptul ca artistul le-a realizat singur, le-au ridicat la grad de opere artistice. Si in plus, oricat de straniu ar suna, nu arata deloc rau intr-un centru comercial. Evident, ma asteptam sa gasesc lucrarile acestea la Tate, intr-o uriasa sala, intinse la nivelul solului, eventual neingradite de vreo funie (sa mangai si eu un cal, sa le soptesc secretele mele gigantilor care imi par niste batrani intelepti sau sa ma scufund direct intr-un norisor). Dar bun si asa.

Fie ca mergeti la cumparaturi sau nu (poate vreti sa mancati sau sa vedeti un film), merita sa faceti o vizita la Sun Plaza pana pe 14 aprilie pentru a va incanta ochii cu lucrarile sale.

Si va mai dau doua motive in plus sa nu ratati aceasta expozitie:  

1. utilizatorii de Instagram se pot inscrie intr-un concurs ce are ca premiu un aparat Nikon Coolpix L310 oferit de Yellow Store Sun Plaza. Pentru a participa, cel putin o poza cu exponatele trebuie incarcata pe platforma utilizand #lumiplutitoare (eu m-am inscris deja;)).

2. utilizatorii de Facebook se pot inscrie intr-un concurs similar pe pagina   de facebook Sun Plaza. Si aici premiul este tot un Nikon Coolpix L310 oferit de Yellow Store Sun Plaza. 

In ambele situatii castiga cea mai buna poza, aleasa de catre un juriu.

Max Streicher este un sculptor si creator de instalatii, care de 20 de ani lucreaza intens cu tehnologia elementelor gonflabile in sculpturi cinetice si lucrari tridimensionale. Artistul a expus si are lucrari prezente in galerii din toata lumea, pe intreg teritoriul Canadei natale, in Barcelona, Madrid, Cambridge, Paris, Praga, Berlin, Düsseldorf, Mumbai, Tokyo, New York.

Din aceeasi serie:

2 Thoughts on “#lumiplutitoare

  1. O expozitie care merita vizitata.

  2. Pingback: Cu alte cuvinte… | Provinciala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation