magazinul de sinucideriDintr-un viitor indepartat  si plin de disperare, imaginat de Jean Teule, ni se explica aplicat unele dintre cele mai importante lectii de antreprenoriat si marketing pentru o afacere de succes : adapteaza-te la conditiile pietii, raspunde unei nevoi.

Magazinul de sinucideri este afacerea prospera a familiei Tuvache (o mama pasionata de impletirea franghiilor de spanzurat, un tata care stie sa vanda moartea impachetata frumos, un baiat de o creativitate morbida si o sora frumoasa si trista) care ofera, cu simt etic, produse variate pentru o sinucidere placuta si sigura.

Obiectul de activitate al micii afaceri de familie este perfect adaptat vietii orasului trist, iar autorul da dovada de o incredibila imaginatie cand vine vorba de produsele si serviciile comercializate si mai ales de povestile din spatele lor.

V-ati ratat viata? Cu noi, moartea e un succes este sloganul sub care inevitabilul este exploatat la extrem de familia Tuvache, caci toti impartasesc parerea ca viata e o mare deziluzia si ca trebuie curmata cat mai repede. Mai putin vietile lor, caci cine ar mai avea grija de magazin?! Si desi vorbim de sinucidere, ultimul act pamantesc, oamenii au vesnica problema a produselor prea scumpe, negociind  rate si reduceri (nici sa te sinucizi nu e ieftin!)

In acest decor apare cel de-al cincilea membru al familiei, omul al carui zambet va schimba lumea- Alan.

Magazinul de sinucideri nu este o carte trista ci un excelent exercitiu de umor negru cu final neasteptat pe care va recomand sa o cititi. Am ales sa nu divulg foarte multe detalii pentru a-i pastra farmecul, dar daca sunteti curiosi de maniera in care este scrisa (adaptata) puteti rasfoi cateva capitole pe site-ul Editurii All.

Din aceeasi serie:

3 Thoughts on “V-ati ratat viata? Cu noi, moartea e un succes.

  1. Mi-a plăcut mult cartea. Am încadrat-o la capitolul lecturilor optimiste și amuzante, deși aparențele spun altceva. 🙂

  2. Danielle on 05/08/2013 at 16:13 said:

    Iubirea e un motiv de suferinta, desi nu ar trebui sa fie nici pe departe asa. Suferim din iubirile pierdute. Suferim din iubirile pe care le traim. Suferim din iubirile pe care le visam, la care tanjim, la care speram si pe care le dorim. Suferim daca iubim sau nu. Suferim daca suntem iubiti sau nu. In orice caz suferim. Ajungem uneori sa spunem ca suferinta e frumoasa. Toate marile povesti de dragoste ale omenirii sunt frumoase pentru ca eroii au suferit. Nu exista mari legende in care eroii sa fi fost fericiti si lipsiti de probleme. Poate au existat si astfel de personaje dar istoria nu le-a pastrat. Pentru ca fericirea devine banala in lipsa suferintei. Pentru ca e lipsit de interes sa povestesti asa ceva. De aceea exista stirile de la ora 5. De aceea toate stirile aparent interesante sunt legate de cataclisme, drame, omoruri, ucideri si sinucideri. Pentru ca avem o placere morbida a suferintei. Poate si pentru ca suferinta altora ne face sa ne simtim noi mai fericiti si linistiti prin comparatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation