SolarisSalveazaTimpMananca SanatosIeri a fost in mod cert ziua mancarurilor si bauturilor sanatoase, a intalnirilor cu oameni frumosi, a evenimentelor la care as merge in fiecare zi pentru a ma incarca cu energie, a locatiilor pe care le recomand cu inima deschisa.

Totul a inceput cu intalnirea Solaris de la Prioritea. Fara a fi deschisa inca oficial (deschiderea se face pe 7 iulie si va recomand sa ii vizitati), ceainaria a gazduit primul eveniment al campaniei Salveaza timp! Mananca Sanatos! care isi propune sa aduca in atentia tuturor importanta mancarii pentru calitatea vietii pe termen mediu si lung. Poze gasiti aici.

Pe scurt esti si/sau devii ceea ce mananci si mai devreme sau mai tarziu, mesele sarite, junk food-ul, mancarea imbibata de conservanti, dietele extreme, mancarea in exces samd se vor vedea direct pe tenul tau si nivelul de energie, nu mai vorbesc de kg! Asa ca e important sa intelegi ce, cum si cand mananci, dar si cat, astfel incat sa pastrezi un echilibru.

Usor de zis dar greu de facut, mai ales pentru o persoana activa. Slava domnului ca exista mereu solutii, inclusiv pentru cei care traduc viata activa inclusiv in activitati sportive si nu doar alergatura legata de business. Eu am invatat de ceva timp sa am mereu la mine un mix de fructe uscate si seminte sau cateva migdale si caju pentru zilele in care nu reusesc sa mananc o masa normala la pranz. Imi asigura energia de care am nevoie si imi satura foamea si de obicei nu reusesc sa termin o punguta intreaga. In plus e usor sa le pun in geanta de dimineata si sa ma folosesc de ele atunci cand simt ca mi-e foame, fara sa trebuiasca sa alerg la primul chiosc de unde sa imi cumpar un covrig (o” gaura care se umfla in burta” cum zice bunica). Deci practic si sanatos. Un vis.

Pornind discutiile libere pe acesta tema cu o multime de doamne , la o masa plina de fructe uscate, alune, migdale si alte bunataturi crude si rontaibile, asezonate cu delicioase ceaiuri, limonade si fresh-uri inimaginabil de delicioase, am descoperit ca sunt atat de multe lucruri pe care nu le stiam despre provenienta si utilizarea acestor produse Solaris incat mi-am propus sa recuprez pana la urmatoare intalnire. Inclusiv la capitoul retete, caci mai departe de a le manca crude, cu iaurt, lapte sau in salate (da, ies niste salate delicioase cu seminte si fructe uscate) habar nu aveam cat de simpplu este sa le folosesti pentru a prepara prajituri raw (suna atat de complicat dar cand o cunoscatoare iti explica, totul pare foarte simplu).

Pana una alta, cei de la Solaris au un concurs de retete pe site pe tema mancarurilor sanatoase, asa ca daca va stiti cunoscatori/cunoscatoare, zic sa va inscrieti.

SimbioPunchPepeneVerdeSeara a continuat cu un popas la Simbio (o alta locatie unde mi-am creat deja o lista de preparate preferate pe care nu le ratez la nici o vizita) care ne –a sarbatorit pur si simplu pe noi, prietenii lor. Si noi pe ei, oamenii minunati si zambitori care ne-au adus in viata un loc atat de frumos si primitor si altfel fata de tot ce gasesti in centrul vechi. Tare frumoasa initiativa, atmosfera si evident, mancarea, in mod deosebit friptura lui Mazilique care pur si simplu ti se topea pe cerul gurii si racoritorul punch de pepene rosu din care m-am servit din plin (era fara alcool).

Va spun, ma gandesc serios ca daca mi-as petrece toate zilele la asemenea intalniri, chiar as risca sa am un stil de viata sanatos.

Ti-a placut? Da mai departe!

    Din aceeasi serie:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Post Navigation