niingeeeCand te loveste lenea-n ficati dupa o saptamana in care ai bifat aproape task-urile, iti propui ca macar o zi sa dai pe silent telefonul, sa zaci pe canapea si sa te uiti la filme (cititul e deja un efort prea mare). Sau cel putin asta am facut noi duminica asta. Pana pe la ora 18 cand am decis ca e cazul sa facem ceva miscare, asa incat am purces la dezapezit. Si nu masinile noastre (asta a durat doar cateva minute) ci aleea utilizata de toti locuitorii imobilului (proprietari de drept nu chiriasi ca noi).

Asadar se da bloc de 10 etaje cu multe scari in Bucuresti. Se da zapada si inghet si doua iesiri de scara. Aleea din fata blocului se considera necunoscuta pentru noi caci o folosim raaaar dar cea din spate ne intampina deja de cateva zile ca un derdelus nedorit.


O dimineata, o seara, a doua dimineata, a doua seara…accesul in sau din parcare devenise o aventura. A treia dimineata am aruncat noi niste sare si nisip. Macar avem o scuza plauzibila ca plecam dimineata si venim seara, dar blocul este populat de plozi de toate varstele care merg la scoala si seturile de parinti adiacenti, de babe si mosi care isi plimba cainii la orice ora si o hoarda serioasa de oameni la 40-50 de ani care probabil lucreaza la stat din moment ce pe la 17 sunt acasa si deschid cutia cu mirosuri de gateli pe scara. Nimeni, dar absolut nimeni nu a miscat un deget sa rezolve derdelusul de la iesirea din spate.

Asa ca duminica seara, doi chiriasi, si-au luat lopetile, galetica de nisip si sare si au petrecut cel putin 1h 30 spargand gheata si curatand aleea. Nimeni, dar absolut nimeni nu a dat un semn, in afara vecinilor de la parter care se uitau stramband din nas la noi pe geam ca faceam cam multa galagie.

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation