Marele GatsbySa nu va asteptati ca Marele Gatsby in interpretarea lui Di Caprio sa  bata varianta cu Robert Redford. Niciodata! Vorbim de lucruri diferite. De generatii diferite in primul rand si automat de alte gusturi. Eu am avut o mare problema sa il vad pe Spider Man si alti actori cunoscuti din filme de tineret jucand un subiect atat de serios. Cumva nu mi-au parut credibili si m-am luptata cu prejudecata asta din momentul in care am vazut trailer-ul.

Si cum toate acestea nu ar fi de ajuns, filmul dureaza 2 h! Deci e un fel de never ending story care pune toate cartile pe masa pana la capat. Nu tu farmec si mister, nu tu intrebari existentiale. E simplu. Ba chiar si subiectul e departe de dilemele abordate in ultima vrem in cinematografie. Am citit cartea acum atat de mult timp incat nu imi mai amintesc exact toate detaliile, dar problemele astea in dragoste sunt clar depasite in lumea de azi. Si poate tocmai asta m-a pus pe ganduri.

Este insa atat de bine suprinsa in imagini superficialitatea decadenta a societatii americane in perioada prohibitiei incat merita sa il vedeti fie si numai pentru asta.

In  opinia mea, The Great Gatsby este o  interpretare moderna extrem de reusita a unui roman clasic, cu o coloana sonora excelenta.  Este o transpunere vizuala (musai de vazut 3D) si audio de ultima generatie a uneia din cele mai mari povesti de dragoste, care reuseste sa redea si imprime atmosfera din roman, in fiecare secunda. Sincer, macar o saptamana tot as petrece in atmosfera, dezmatul si desfraul ala lipsit de responsabilitate!

Dupa cate ati vazut nu va spun in continuare nimic despre ce se intampla in film. Cititi cartea repede si apoi mergeti la film. Sau mergeti la film, dar musai cititi si cartea apoi. Ca sa intelegeti de ce e filmul asta frumos in felul lui.

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation