Rugaminte catre pietoni (in speta persoanele la varsta a treia care se plang de viata lor grea dar ale caror picioruse, fragile si mult mai putin agile, o pun in pericol zi de zi cu o incapatanare demna de un pusti): cand traversati strada prin locuri nepermise (adica orice zona care nu are colt, zebra, semn de trecere de pietoni sau semafor pentru voi in speta), lucru pe care il faceti des, uitati-va, pentru Dumnezeu, in directia din care vin masinile!

Nu e datoria niciunui sofer sa va ocoleasca, sa incetineasca sau sa opreasca pentru ca dvs sa traversati cu spatele la noi, vorbind la telefon si accelerand cu viteza unui melc, in diagonala intersectia sau tasnind din neant dar privind spre contrasens. Numai bunul simt, constiinta si reflexele bune determina un sofer sa opreasca masina in timp util in asemenea conditii.

Cateodata as atinge cu botul masinii cate un pieton d’asta doar ca sa il sperii si sa vad cum ii explica el politistului ca l-am „accidentat” in timp ce o taiase pe camp in mijlocul Bucurestiului. Serios, acum! Pieton sunt si eu de multe ori si recunosc, nu intotdeauna ma mai deplasez 10 metri ca sa folosesc zebra, dar ma uit in directia din care vin masinile, incerc sa nu le sar in fata si maresc pasul (ca doar comit o ilegalitate pe barba mea).

Nu spun ca soferii sunt de dat exemplu dar hai macar noi, ca pietoni, sa ne gandim la viata noastra.

Din aceeasi serie:

One Thought on “Masinile vin din stanga in Romania

  1. Pingback: Trecem la cauciucuri de iarna ?! | Provinciala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation