Sky Tower - SkyPlayPrima din viata mea si pe drept, ce-i drept. Ieri am indraznit sa parchez, dupa ce am dat 2 ture de jur imprejur fara a gasi vreun loc, la mai putin de 25 de metri de intersectia cu o straduta, intre alte 2 masini la fel de neregulmentar parcate, dar care nu au fost ridicate.

Nu deranjam traficul, nu eram pe trotuar ci doar o masina mai incolo de zona legala de parcare si cel putin inca una pana la colt, intr-o zona unde o asemenea parcare se practica mereu pentru ca nici macar locatarii nu au unde sa isi lase masinile.

Da, stiu, incorect din punct de vedere legal. Mea culpa, mi-o asum (voi sa nu faceti vreodata asa ceva ca uite ce puteti pati).

Nu vreau sa vorbesc despre faptul ca in orice tara civilizata exista parcari (supraetajate eventual) cam in toate zonele si esti apt de a plati amenda daca nu vrei sa mergi acolo desi ai loc. Nu vreau sa vorbesc despre faptul ca ducem o lipsa grava  de parcari in Bucuresti fapt ce a dat nastere la o suma de manevre cel putin ingenioase la care apelam cu totii atunci cand trebuie sa lasam masina intr-o zona aglomerata. Ca nu are sens.

Am sa vorbesc insa despre lipsa de respect pe care sistemul o are fata de mine, cetatanul care si -a recunoscut vina si vrea sa isi plateasca amenda.

Pentru inceput, am vazut cand mi -au ridicat masina. Am ajuns la ei si le – am spus ca le platesc amenda pe loc (ce -i drept politistul nu l-am vazut nici macar o secunda ceea ce mi-a dat de gandit un pic) doar sa nu ma mai puna sa alerg dupa ea. Nu, nu, nu si NU! Pentru ca altfel nu ar avea cum sa perceapa nesimtita taxa de de ridicare, transport si depozitare a masinii. Nu ca daca ti -au ridicat masina si nu -i vezi te cauta ei sa iti zica ce si cum. N-ai decat sa te descurci! Ca poate cateodata parchezi aiurea ca esti grabit si chiar nu ai timp de stat dupa ei (stiu suna prost cumva, dar asta e realitatea).

Buuun. In consecinta am alergat la un taxi si m-am dus la cuca macaii pe stanga unde mi-au dus masina. Bine ca pe drum mi-am dat seama ca ar trebui sa am cash la mine (muult!) asa ca am tras si pe la bancomat sa ma aprovizionez. Daca nu stiti, cand nu ai bani si inspiratie sa iti recuperezi masina in aceeasi zi, platesti inca 300 si ceva de RON pe zi (cred ca am retinut suma corecta) ca ti-au depozitat automobilul pe pietris intr-o curte plina de praf.

La cuca macaii pe stanga, la sediul companiei care mi-a ridicat masina si a carei functionare mi se pare in continuare la limita legii, n-am avut prea mult noroc. Am gasit inca 3 persoane in fata mea si toata tevatura s-a rezolvat abia in 2 ore. Ca nimeni nu se agita si oricum se completeaza atata hartagorie ca nici daca esti singurul nu scapi mai devreme de 20 de minute.

Buuuun. Am dat cu subsemnatul, cu banul si am zis ca ai scapat. GRESIT! In doua ore am completat doar niste hartii si am platit taxa pentru cei care mi -au ridicat masina, dar nu si amenda.

Am descoperit ca daca vrei mataluta sa iti platesti 1/2 din amenda in 48h (o suma simbolica fata de cat ai decartat deja), fie o faci online, fie la casieria administratiei de sector, fie la posta… oricum in orice alta parte a orasului decat acolo, pe loc, sau la sectia de politie unde oricum trebuie sa trimiti duci personal  ulterior dovada de plata.

Deci eu, cetatean surprins parcat ilegal, care mi -am recunoscut vina si nu vreau decat sa platesc amenda si sa ma intorc la ale mele, petrec cel putin inca 4 ore cu acest subiect!

Nu stiu ce ma deranjeaza mai tare acum si ce ar trebui sa consider ca fiind adevarata pedeapsa pentru “crima mea”: suma uriasa pe care am dat-o celor care mi-au ridicat masina (ca amenda e mica) sau cum sistemul e defect si ma pedepseste fara sa imi ofere alternative sau macar o solutie decenta ca sa ii respect regulile?!

Una peste alta, poza nu au avut sa imi arate ca cica (tot sistemul a decis) apare a doua zi pe site-ul primariei (nu a aparut inca!), dar m-am uitat pe la altii prinsi in “fapta”. Pai eu chiar am fost o doamna. Data viitoare poate o las direct pe zebra, la semafor sau poate chiar in statia de autobuz (de ce nu pe linia de tramvai?!) sa stiu ca au un motiv serios sa imi manance nervii o zi intreaga. Ca sa nu mai spun ca daca urmariti cu atentie setul de poze, vedeti cate 3-4 masini parcate neregulamentar dar doar 1-2 ridicate. E o ruleta legalitatea asta rutiera in Bucuresti.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

2 Thoughts on “Mi-am luat amenda

  1. Gabriel on 09/22/2013 at 22:26 said:

    Se spune “am luat amenda”. Diateza reflexiva e inutila in cazul asta.

    • provinciala on 09/23/2013 at 12:00 said:

      absolut de acord. doar ca se potriveste mai bine formularea mea cu naduful ce ma apasa:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation