Seria Gadget-urilor de luni reincepe in forta cu detalii despre 96 g de eleganta metalica. Este vorba despre Nikon S01, probabil cel mai  mic si usor aparat foto din lume, lat de 3 degete si lung de un inelar (toate ale subsemnatei). Si in plus e frumusel foc.

Da, prima intrebare care mi-a rasarit in minte este de ce as folosi un asemenea aparat in locul camerei smartphone-ului meu pe care il am mereu la indemana. Sincera sa fiu, nu am gasit inca un raspuns lamuritor. Pot sa va spun insa ca timp de o saptamana cat l-am avut in teste nu am facut poze decat cu el, ba chiar m-a durut sufletul cand l-am dat inapoi. E ceva legat profund in mod cert de o nevoie femeiasca de a avea lucruri frumoase si utile, care atrag atentia.

Poate si de aceea a avut un succes nebun la digitaldivas, conferinta organizata de Manafu pentru minunatele din online. Un eveniment unic despre inspiratie, comunicare, networking si implicare, despre resursele si oportunitatile de care femeile pot beneficia in ziua de azi pe Internet pe care, daca l-ati ratat il gasiti inregistrat pe site-ul evenimentului.

Poze facute cu Nikon S01 in saptamna cat l-am avut in teste.

[flagallery gid=25 name=Gallery]

Ca sa fie toate lucrurile clare din start, Nikon S01 este un aparat foto perfect functional (senzor de 10 mpx, 3 X zoom optic, 720 p video)  departe de performantele unui DSLR dar destul de competitiv pentru un compact. Face poze bune in timpul zilei, dar nu e indicat sa il folositi in conditii de iluminare slaba decat cu blitz.

Cu siguranta aparatul adreseaza o piata a amatoarelor de „bijuterii” functionale. Atuurile principale in aceasta ipostaza ar fi  ca lumea nici macar nu isi da seama ca s-ar face poze cu micul bling-bling (spionatul poate fi o optiune), se strecoara lejer in posetele-plic, poate fi utilizat pe post de breloc sau medalion inedit.

Cu toate ca Nikon Coolpix S01 pare a fi exact opusul a tot ceea ce se cauta in acest moment: aparate point & shoot cu zoom-uri puternice si display-uri mari, aparatul ofera calitate a imaginii intr-un format ultra chic si compact care iti deschide pofta de distractie si instantanee.

Coolpix-ul beneficiaza si de cateva filtre interesante (clasic, nu Instagram),  o interfata touch (din pacate ecranul este rezistiv, iar la dimensiunile aparatului devine cateodata neplacut acest detaliu chiar si pentru degetele unei femei) si ofera posibilitatea catorva setari minimale pentru fotografiere. Aparatul nu are card ci doar o memorie interna generoasa de 7,3 GB (permite stocarea a pana la 3000 de imagini la cea mai buna rezolutie sau 3 ore de filme (mod VGA). Incarcarea Nikon S01 se face prin USB sau la priza.

La aproape 900 RON, gadget-ul, disponibil pe negru si argintiu, se poate dovedi cadoul perfect pentru orice femeie care vrea sa imortalizeze chic fiecare moment al zilei, fara sa taraie dupa ea ceva mai mult decat o miniatura eleganta care poate fi asortata cu usurinta la orice stil vestimentar.

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation