Am fost la Brasov in week-end. Da, ne-am alaturat ” bucurestenilor frustrati si grabiti sa evacueze orasul topit de caldura”, „ masinilor care s-au blocat pentru cateva ore in zona Comarnic-Busteni fara vreun motiv anume” la dus, „disperatilor care au ingreunat soseaua de la Saftica la Otopeni in raul de stopuri” de aseara, la intoarcere. Dar astea au fost singurele detalii neplacute.

Noua ne-a placut maxim week-end-ul asta pentru ca:


-Brasovul e un oras frumos, curat si plin de flori, unde au disparut stopurile de pe arterele principale si au aparut sensuri giratorii, unde exista o multime de strazi cu sens unic, cate sase benzi pe sens si limita de viteza legala de 60km/h in oras. Nu tu aglomeratie sau stress. Automat, a inceput sa ne placa si de primarul Brasovului al carui nume nu il stiam pana cand nu am dat un search pe Google. Taximetristii ne-au declarat ca le place primarul lor.
Asta in conditiile in care Mazare a declarat ca vrea bordel turistic pentru ca… ce mai tura-vura: experienta lui, personala, cu arabetii si rusii a fost de natura sa il aduca in marginea unei asemenea concluzii. Brasovul ne-a aratat ca se poate si fara.
-Brasovul e aglomerat dar nu zgomotos
-Brasovul inchiriaza apartamente si garsoniere in centrul pietonal si in spate la Biserica Neagra la preturi incredibil de mici pentru super conditiile oferite
-Brasovul are 20 C seara si poti sa dormi linistit sub o patura
-Brasovul are oameni linistiti si atmosfera boema, porumbei si pisici lenese si atat de multi turisti straini incat uiti ca esti inca in Romania


-Brasovul are Tampa si o panorama superba, Strada Sforii si muscate care se revarsa de la ferestrele tuturor caselor


-Brasovul are si un Rasnov in apropiere, cetatea fermecatoare cocotata undeva intre capatul lumii si cel mai inalt deal
-Brasovul are munti si dealuri si paraie, poienite si parauri curate

Iar noi am avut timp si de un tras cu pusca si arcul. Si am fi fost mult mai fericiti daca ne-am fi petrecut timpul pierdut in trafic facand ceva mai util pentru societate. Din fericire Brasovul nu are nimic de a face cu acest aspect si imi pare rau sa o spun dar cred ca si o buna infrastructura tot nu ar putea suplini o tara de soferi fara respect si educatie in trafic, adevarata cauza a blocajelor de ieri.

Din aceeasi serie:

One Thought on “NOTE DE CRIZA – Oda inchinata Brasovului

  1. hai sa ne mutam cu totii la brasov!!!

    😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation