Iarnafapt cel putin ciudat pentru o persoana nascuta in februarie, zic. dar ce sa-i fac daca nu ma incanta frigul absolut deloc?! nu schiez, nu fac oameni de zapada, nu imi doresc sa desenez un ingeras in nea, nu inteleg farmecul albului rece si umed mai departe de privelistea de la geamul camerei calduroase.

poate ca de vina e cazatura zdravana pe gheata de acum ceva timp, care mi-a rearanjat coloana atat de bine incat am avut nevoie de terapie si vreo doua saptamani sa reincep sa functionez (asa am aflat valoarea miscarilor simple, cotidiene, de care ma bucuram fara sa le acord atentie pana atunci). poate ca ma simt incarcata ca un brad de Craciun si cu libertatea amenintata de hainele grele. poate ca teama mea teribila de a nu-mi scranti sau rupe (doamne fere’!) vreun oscior. poate ca nu imi place sa simt cum porneste ABS-ul si eu simt ca pierd controlul masinii. cine stie?!

poate ca nu e bine. poate ca nu conteaza, dar mie chiar nu imi prieste anotimpul asta cand ninge daca sunt nevoita sa scot nasucul afara. si cum saptamana asta nu am avut de ales si a trebuit sa parasesc apartamentul zilnic m-a cuprins asa o revolta si o tristete de neinchipuit. m-am retras in fiecare seara la caldura, carti bune si somn (vegetez mai ceva ca un urs in hibernare) dar efectul lor relaxant a fost de scurta durata.

asadar scriu acest post cu speranta in suflet. pentru ca stiu ca lucrurile sunt intr- continua schimbarea si nimic nu dureaza la infinit (wow, am descoperit succesiunea anotimpurilor!:)) scriu acest post cu gandul la vremuri mai calde, cu vant care adie incetisor si multa lumina, cu soare si valuri care te imbie sa gusti tot ce-i  mai bun din viata, cu libertate si zambet si zile fara sfarsit. da, nu sunt departe. zilele’nsorite nu sunt departe.

Din aceeasi serie:

2 Thoughts on “nu prea imi place iarna

  1. Vine ea și vara, draga de ea. Iarna e frumoasă la munte, în vacanță, nu în București, când trebuie să iei în piept zilnic 40 km până la birou și înapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation